Мијаиловић, Мркела, Милојевић: Феноменални успеси

47

Председник фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић, спортски директор Митар Мркела и шеф стручног штаба Владан Милојевић задовољно су говорили о успесима нашег клуба синоћ на церемонији “Црвено-бело вече” одржаном у београдском хотелу “Хајат”.

Притисак је увек присутан, али управо тај притисак и рађа велике резултате. Историја Црвене звезде обавезује, а ко није спреман да поднесе не треба да буде у нашем клубу. Зато честитам свим момцима, почев од играча, стручног штаба и руководства које је умело да у оскудним тренуцима издржи тај притисак и да доведе Звезду данас где је она сада. Победа је најбољи рецепт да се задовоље апетити свих звездаша. Међутим, звездаши треба да буду реални у процени могућности у овом времену. Ми се такмичимо у Европи са клубовима који имају нешто што ми обичним људима не можемо тек тако да приближимо. Да бих направио поређење, сви старији знају шта је био Фића у његово доба, али и данашњи Мерцедес. То је отприлике сад однос великих, богатих клубова против којих смо играли у Лиги шампиона. Због тога, постићи овакав резултат, ући два пута заредом у најелитније европско такмичење међу 32 најбоља клуба је огроман успех – нагласио је председник клуба Светозар Мијаиловић.

Спортски директор нашег клуба Митар Мркела је прво честитао јесењу титулу свим звездашима, а потом се и обратио присутнима.

Када смо се пре две године, после дужег времена, квалификовали за групну фазу Лиге Европе, видели смо да немамо ни најосновније услове да играмо утакмице, да тренирамо, а још мање да се опорављамо после тих напора. Мислим да идемо у добром правцу. Обновили смо наш главни терен, затим све помоћне, доста смо урадили и око наше амбуланте, а сада се гради и медико блок заједно са теретаном, где ћемо моћи да обављамо све неопходне ствари за припрему и опоравак после меча. Рекао бих да је ово била успешна, али тешка и напорна година. Одиграли смо 36 утакмица ове јесени и свака част играчима што су издржали све напоре. Није лако почети квалификације од јула, затим проћи све то, па играти упоредно Европу и првенство. Утакмица са Чукаричким је била таква да смо били на максимуму напора и честитам играчима на победи и на свему што су пружили. Тријумф нас је одвео на миран одмор и релаксирани период од два месеца где ћемо се спремати за пролеће.

Најавио је Мркела већи број младих играча у наредној години.

Подмладак је врло битан сегмент рада нашег клуба. Честитам Младеновићу и свим људима у Омладинској школи на постигнутим резултатима. У припремном периоду ћемо прикључити неколико младих играча и они ће током пролећног дела првенства имати значајну минутажу у првом тиму.

О јесени у којој су наши фудбалери одиграли 36 утакмица, причао је и шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић.

Имали смо напорну годину. Најбоље су рекли Звездан Терзић и Драган Џајић, ово су све изазови за нас. Мислим да смо одрадили феноменалну полусезону и треба да будемо поносни. Хоћу да честитам мојим играчима, стручном штабу, управном одбору, запосленима, људима из Омладинске школе. Феноменално смо радили ове године и то се види кроз резултате. Оно што бих желео посебно да истакнем то је захвалност мојој породици и свим људима који су били око мојих играча. Не знам колико људи могу да буду свесни тога, али доста смо били ван куће, заједно и да није било породица играча, не би ни они били срећни и задовољни. Често кажем да боље познајем моје сараднике него најмилије. Завршена је јесења полусезона, али смо тек на пола пута – рекао је Милојевић у даху и наставио:

Увек стављам акценат на свлачионицу. Ко је играо фудбал, зна о чему говорим. Неки пут можда и претерам у захтевима, али могу да кажем, да су моји играчи- моја деца. Поред двоје деце које заиста имам и на фудбалере које тренирам гледам тако. Међутим, они су пре свега људи који имају своје породице, децу. Покушавамо да свакодневно разговарамо и имамо искрен однос. Доста пута и ја погрешим, али грешке не прави само онај који не ради. Могу само да кажем да сам поносан на њих и да их много волим– подвукао је шеф стручног штаба нашег тима.

Претходни текст„Црвено-бела крв“ сутра на Маракани
Следећи текстТријумф рукометашица за крај године