Марин: Имамо квалитет да прођемо даље

58

Оптимизам играча Црвене звезде је велики пред сутрашњи меч последњег кола Лиге шампиона против Олимпијакоса у Атини (21), а њега шири и капитен нашег тима Марко Марин.

Наш капитен, као неко ко је носио дрес Пирејаца, зна шта екипу очекује у Атини.

Олимпијакос је квалитетна екипа, посебно је јак код куће,што показују мечеви против Тотенхема и Бајерна у Атини у којима су им добро парирали. Међутим, ми смо свесни колико је ово велика и битна утакмица за нас. Доноси нам пролеће у Европи, био би то један значајан искорак у односу на прошлу сезону и ми ћемо сигурно дати све од себе да омогућимо клубу и навијачима још европских утакмица ове сезоне. Имамо квалитет да прођемо даље – уверава Марин.

Наш тим је подигао квалитет игре после пораза од Бајерна и са много оптимизма стигао је у Грчку.

– Добро смо одиграли последње утакмице што нам даје за право да се надамо успеху. Међутим, Олимпијакос је веома квалитетан противник и ако хоћемо да презимимо у Европи овако важне мечеве морамо одиграти на врхунском нивоу. Неће бит лако, то знамо, јер да је лако нека српска екипа би и пре нас побеђивала у Лиги шампиона.

Чињеница да нам одговара и реми јесте делом психолошка предност у односу на ривала из Грчке.

– Знамо да нам је и бод довољан и то ћемо свакако имати у глави. Имали смо сличне ситуације у квалификацијама, Јанг Бојс смо прошли на такав начин. Никад се у спорту не може унапред планирати, али ако у 85. минуту буде 0:0 нећемо нападати и јурити победу по сваку цену.

Прекиди су јак сегмент игре Црвене звезде, навијачи и у Атини очекују Маринове магичне центаршутеве.

– Битно је искористити максимално сваки прекид, посебно у овако значајним и тешким мечевима какав нас очекује у Грчкој. Прекид је важан сегмент игре, у Европи се 30-40 одсто голова постиже на тај начин. Асистенције су мој посао и трудићу се да и у овој утакмици у том смислу дам допринос успеху екипе.

Марина радује што ће у Атини видети старе пријатеље са којима је делио свлачионицу.

– Играчки кадар се знатно променио од времена кад сам играо, али су радници у клубу исти. Биће ми пријатно да сретнем неке познанике а увек је интересантно вратити се на место где си играо.

Најављује се да ће атмосфера бити пријатељска као и у првом мечу одиграном у Београду.

Пријатељство постоји, али не верујем да ће баш атмосфера бити тако пријатељска као на Маракани. Стадион ће сигурно бити пун, али навијаће домаћини за своје, желе и они да прођу баш као и ми. Знамо где смо дошли и да смо ипак гости. Имаћемо подршку наших навијача што ће нам много значити. Дошли смо у Атину да дамо све од себе и да прођемо. Само то је важно – истиче капитен Црвене звезде.

Претходни текстИсторијат дуела Црвена звезда – Басконија
Следећи текстАБА – Лорензо Браун МВП 10. кола