Милуновић: Заслужујемо да играмо Европу

67

Црвена звезда у среду од 21 час игра у Атини одлучујући меч последњег кола групне фазе Лиге шампиона против Олимпијакоса где је само позитиван резултат води у нокаут фазу Лиге Европе. Наш тим после четири везана тријумфа у Суперлиги Србије и добре игре са много самопоуздања иде на ноге грчком великану и верује да ће одличну полусезону крунисати европским пролећем, истакао је штопер Немања Милуновић.

Знамо шта нам доноси овај меч, бићемо максимално концентрисани и даћемо све од себе за позитиван резултат. Реално, према свему што смо приказали ове сезоне заслужујемо да играмо Европу – јасан је Милуновић.

Наш тим је током сезоне прошао кроз многа искушења, остваривао је зацртане циљеве, а реч умор, јер ће у Атини одиграти 35. меч од јула месеца, за дуел против Олимпијакоса не постоји, напомиње искусни дефанзивац.

– Не осврћемо се на број мечева који смо одиграли до сада, већ само на важност ове утакмице. Знамо да нас после Атине очекује само још дуел са Чукаричким, па заслужен одмор и зато морамо дати максимум. Не треба се штедети и сигуран сам да ће екипа то и урадити. Нека психолошка исцрпљеност је у овом случају у другом плану. Сви ми желимо после две године да Звезда дочека пролеће у Европи, изузетно мотивисани идемо у Атину по позитиван резултат.

Олимпијакос ове сезоне већину голова примио је из прекида, два баш у дуелу са нашим шампионом. Други гол после корнера у победи од 3:1 постигао је баш наш штопер у 87. минуту.

Ако неко прими два гола из прекида у Београду као Олимпијакос сигурно је да ће акценат бацити баш на тај сегмент игре. У Београду смо дошли до голова из прекида, они су саставни део фудбала, могу да буду одлучујући и да решавају меч. Међутим, мислим да бисмо требали и из игре да правимо шансе, да покушамо на тај начин да дођемо до резултата.

Атмосфера на стадиону „Караискакис“ биће пријатељска, свечарска као она у Београду, без обзира на изузетан значај меча.

Лепо је кад цео стадион пева исту песму, уверен сам да ће атмосфера поново бити врхунска. Подршка навијача ће нам значити као и увек и надам се да ћемо их ми обрадовати добрим резултатом и пласманом у Лигу Европе – верује Милуновић.

Црвена звезда је после пет кола трећа у групи Б са три освојена бода, док је Олимпијакос последњи са само једним. Нашем тиму довољан је и реми за останак на овој позицији и пласман у шеснаестину финала Лиге Европе, док клубу из Атине одговара само победа. Утакмицу ће судити Италијан Данијеле Орсато.

Претходни текстУспешан викенд за јуниоре и кадете Црвене звезде
Следећи текстПрославите јесењу титулу за 100 динара