Шакота: ФМП показао да је заслужено у врху табеле

49

Морам да признамо да је ФМП показао да апсолутно заслужује да се налази на овој позицији на табели, а био је чак и изнад нас уочи ове утакмице. Мало нас је пореметила повреда Филипа Човића и морали смо да ризикујемо са више минута за једног плејмејкера у игри. Фали та енергија, када имамо два дана само за припрему као што је сада био случај и када недостаје тренинг. Има времена да критикујемо, нисам очекивао лаку утакмицу, али нисам очекивао да јуримо резултат. Надао сам се да ћемо смиреније и одговорније одиграти у другом полувремену – истакао је Шакота, а потом додао:

Високи играчи немају свој учинак из познатих или непознатих разлога, више није ни битно. Када касне ротације, покушавамо изменама да дођемо да ритма, а пробали смо и одбрану преузимањем. То је мало рискантна одбрана, изгубили смо због ње неколико скокова, али нам се резултатски исплатило. Последице су велике минутаже неколико играча – рекао је стратег Црвене звезде.

Шакота је потом упита да прокоментарише ротацију играча на овом мечу:

Врло сам се свесно одрекао високих играча, а и без Филипа Човића који је једина измена на позицији плејмејкера. Свуда и у свим лигама је проблем дизање екипе после тешких утакмица и путовања. Не морамо да спомињемо друге екипе, али долазимо да ли је то хумано или не. Огроман број утакмица у тензији, није то баш као НБА… Играмо утакмицу Евролиге када нисмо дизали ентузијазам, већ се контролисали и испало је како треба. Ево за ову утакмицу, приоритет резултата је постојао… Не ради се ту о неспортском животу, они су сви вредни и тренирају. Људи питају – како сте изгубили? Ево ја питам – како смо победили? Нормално је победити у Милану, а није нормално овде изгубити – рекао је Шакота, а затим се осврнуо на досадашњи период на клупи Звезде:

Ово је моја пета утакмица и у свакој нешто ново доживљавам. Искуснији сам од њих свих, али немам искуство са овом екипом. Покушавам да видим колико су чврсти карактери, на кога увек могу да се поуздам… То је све тренерски посао, а поготово за оног који ’’упада’’ и покушава да помогне у сред сезоне. Ми смо у серији, мучимо се са проблемима. Већ други пут нам се повређује плејмејкер у току утакмице. Све што не бих желео је превелика минутажа за појединце, али то не може да се предвиди. Противничке екипе се спремају седам дана за нас, а ми имамо мање времена. Надам се да ћемо успети да исконтролишемо резултатски оно што нам треба. У заостатку смо у АБА лиги и то је одређени проблем, али мислим да имамо шансе да поправимо позицију – рекао је стратег црвено-белих, а потом додао:

Како год да посматрамо играчи су људи и имају своје проблеме. Има 60 и више утакмица, биће и пораза, а ја ћу на њих гледати као тренер, мало и другачије од вас. Критика ће остати у свлачионици. Пробаћемо на сваком фронту да остваримо резултат, није ствар да ли то неко жели, али имамо своје лимите – рекао је Драган Шакота.

Какав је статус Јовановића и Ненадића?’’

Конкуренција на њиховим позицијама је велика. Жао ми је да млади играчи не добијају шансу, увек сам се трудио кроз каријеру да имају прилику. Сада имамо друга посла, нажалост, а они су јако талентовани и наиграће се кошарке – рекао је Шакота, а затим прокоментарисао здравствени билтен:

Филип Човић је добио ударац у бутину и не може да савије ногу. За Лазића ћемо видети наредних дана, видите да се није ни скидао. Повреда је увек шанса другом да се покаже, осим на тим позицијама где немамо довољан фонд играча. Перпероглу неће у скорије време да се врати на терен.

Претходни текстЦрвено-бели бољи од ФМП-а након продужетка
Следећи текстЦрвено-беле доминирале у дербију