На данашњи дан – Преко Келна до нокаут фазе

62

Пре тачно две године, на данашњи дан, Црвена звезда је победом над Келном 1:0 на стадиону „Рајко Митић“ обезбедила друго место у групи и обезбедила је пласман у шеснаестину финала Лиге Европе. Златни гол за пролеће у Европи постигао Славољуб Срнић у 23. минуту.

Наш клуб је после 25 година презимио у Европи, а сјајне партије које је тим Владана Милојевића пружао кроз квалификације, наставио је и кроз групну фазу. Звезда је пред последњи шести меч у групи судбину имала у својим рукама. Уз сјајну подршку са трибина, пред 51.365 гледалаца, наш тим је одиграо још један квалитетан меч који је решио већ у првом полувремену и то поготком Славољуба Срнића после брзе акције, одличног паса Ненанда Крстичића и асистенције Милана Родића. Немачки тим није могао да парира нашем тиму, на крају се орила песма „Мараканом“.

Против Келна 7. децембра 2017. године тренер Милојевић извео је поставу: Борјан – Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић – Доналд, Јовичић (од 64. Пешић) – Срнић (од 81. Гобељић), Крстичић, Канга (од 88. Рачић) – Боаћи.

Претходни текстЦрвена звезда дочекује ФМП у једном од дербија кола
Следећи текстЦрвена звезда – Спартак 3:1 (2:1)