Црвена звезда – Спартак 3:1 (2:1)

93

Црвена звезда је добром игром победила Спартак 3:1 (2:1) на стадиону „Рајко Митић“ и после 20. кола Суперлиге Србије остала убедљиво прва на табели. Стрелци за наш тим били су Жандер у 21, Текијашки (аутогол) у 40. и Томане у 51. минуту.

Црвена звезда је остварила нови тријумф у Суперлиги Србије, у 20. колу дочекала је Спартак и у једној доброј, отвореној утакмици победила 3:1 (2:1). Тек после вођства Суботичана, наш тим је заиграо у свом стилу, јаким пресингом и добром комбинаториком преокренуо је резултат до полувремена, а онда је Томане спектакуларним голом маказицама оверио нова три бода за још убедљивију предност на табели. Навијачи су могли да уживају у доброј представи којој је допринео и Спартак и са много наде су испратили тим за Атину где ће у среду играти против Олимпијакоса у последњем колу групне фазе Лиге шампиона тражећи позитиван резултат за останак у Европи и на пролеће.

Тренер нашег тима Владан Милојевић после две меча у којима је почео са истим саставом у доброј мери је променио стартну поставу, одмарајући неке играче за кључни меч Лиге шампиона против Олимпијакоса у среду. Без обзира на инцијативу, црвено-бели у првих 20 минута нису успели да угрозе госте из Суботице, који су тек спорадично преносили лопту на половину нашег тима. Али, из првог доброг напада повели су у 21. минуту. Капитен Спартака Стефан Милошевић је у полуконтри сјајно центрирао са леве стране а Стефан Денковић је лепо скочио поред Милуновића на другој стативи и дијагоналом погодио супротни угао немоћног Борјана. Вођство гостију покренуло је играче Црвене звезде да појачају и ритам и пресинг. Вршила је Звезда притисак, извела неколико корнера, међутим, Спартак се одлично бранио све до 31. минута када је Жандер постигао првенац и донео изједначење. Растрчани капитен Марко Марин је нанизао два играча на центру, повукао контру а затим мајсторски спојио бразилског левог бека са голом. Као ветар брзо Жандер је показао завидну смиреност и у ситуацији „један на један“ и лако материјализовао прву велику прилику домаћина. Марин и Жандер су одлично сарађивали по левој страни и били су актери и вођства нашег тима. Марин је избацио Жандера у простор, леви бек је центрирао јако по земљи, Томане није стигао да је убаци у мрежу али је збунио Немању Текијашког од кога се лопта одбила у мрежу за вођство у 40. минуту. Нову Маринову бравуру и центаршут са леве стране није искористио Милан Гајић. Са пет метара искоса пребацио је лопту преко гола. Растрчали су се играчи нашег тима, добро су комбиновали али нису успели да у првом делу стекну већу предност.

Није наш тим је наставио са доминацијом тражећи брзи трећи гол и он је дошао већ у 51. минуту а био је спектакуларан. Томане је Маринов центаршут са леве стране акробатским маказицама послао неодбрањиво под пречку. Португалац је дигао публику на ноге, дуго су му аплаудирали за један од најлепших погодака ове полусезоне. Треба рећи да је Томане и у првом полувремену покушао маказицама да заврши акцију али је у тој сутуацији лопта била веома брза. Није више имао шта Спартак да брани, отворио се што је нашем тиму отварало много више простора, па је после ценатршута Томанеа са леве стране Ел Фарду Бен са десетак метара погодио пречку у 62. минуту. Имао је Спартак велику прилику у 65. минуту из контре када је Милошевић сјајно оставио лопту петом Туфегџићу а овај са ивице шеснаестерца шутирао поред гола. Марин је делио лопте као руком кроз последњу линију гостију, Вукановић је из одлличне позиције са десетак метара упутио право у Дубљанића. Играо је наш тим прилично офанзивно што су Суботичани користили за брзе контре. Имали су гости неколико добрих напада, мало је недостајало да ударац иглавом заврши у мрежи Борјана. Мирко Иванић је морао сам да заврши контру у којој је од центра ишао сам према голу, али се одличио да асистира па је и тај напад пропао. Опоравио се Милан Павков и после дужег времена нашао се у протоколу. Тренер Владан Милојевић увео га је на терен у последњих 15 минута да мало осети игру. Милан Борјан је у 79. минуту маестрално одбранио ударац Туфегџића са десетак метара. На крају је остало 3:1, али су навијачи задовољни напустили стадион.

Црвена звезда – Спартак 3:1 (2:1)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 4.247. Судија: Петар Пипер (Чачак). Стрелци: Жандер у 31, Текијашлки аутогол у 40, Томане у 51. за Црвену звезду, а Денковић у 21. минуту за Спартак.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Милуновић, Жандер (од 56. Родић), Јованчић, Иванић, Марин, Вукановић (од 69. Вулић), Бен, Томане (од 77. Павков).

Спартак: Дубљанић, Дунђерски, Оташевић, Текијашки, Милошевић, Видаковић, Јочић, Баић (од 52. Срећковић), Туфегџић, Денковић (од 82. Гојков), Обрадовић.

Претходни текстНа данашњи дан – Преко Келна до нокаут фазе
Следећи текстМилојевић: Томанеов гол преломио меч