Тријумф кадета у Суботици за јесењу титулу

67

Кадети Црвене звезде савладали су Спартак (3:1) головима Станковића, Бранковића и Ђурића, чиме су крунисали феноменалну полусезону коју су завршили на лидерској позицији.

Спартак – Црвена звезда 1:3 (0:1)

Судија: Давид Матић. Стрелци: Станковић у 26, Бранковић у 78. и Ђурић у 89. минуту за Црвену звезду, а Симин у 83. минуту за Спартак. Жути картони: Ћопић (Црвена звезда), Врбљанац, Ђекић, Димковић (Спартак). Црвени картон: Врбљанац (Спартак).

Спартак: Дулић, Рац (од 77. Милијић), Миодраговић, Врбљанац, Ђекић, Арсовић (од 88. Терзић), Журкић, Димковић, Хрстић, Андрић, Копуновић (од 81. Симин).

Црвена звезда: Ћопић, Крстић (од 84. Лазић), Икановић, Д. Петровић, Ђурић, Ћурић, Кнежевић (од 90. Максимовски), Станковић, Лазетић (од 46. Боровић), Бранковић (од 86. Б. Петровић), Н. Митуљикић (од 55. Ј. Митуљикић).

У уводним тренуцима меча се углавном играло на средини терена. Покушавали су изабраници Марка Неђића да пас игром угрозе гол домаћих. Претили су црвено-бели кадети преко Станковића и Кнежевића, а на другој страни се правовременом интервенцијом истакао Петровић и отклонио опасност пред голом који чува Ћопић.

Црвена звезда је у 26. минуту дошла до предности. Пробио је Икановић по левом боку, послао прецизну повратну лопту за Станковића који из натрчавања шутира у даљи угао Дулићевог гола. Имали су домаћи прилику у 36. минуту, али је спретно интервенисао Ћопић и закачио лопту тик испред Врбљанца који је био у доброј позицији да постигне гол. Врло запажен у првом делу игре био је Икановић који је својим продорима задавао велике муке одбрани гостију, а тако је било и у 40. минуту када је оштро центрирао и покушао да споји Лазетића са голом, али је Дулић крајњим напорима то успео да неутралише.

И у другом полувремену у главној улози био је Душан Икановић. Сјајно је центрирао у 51. минуту и пронашао Митуљикића који главом шутира тик поред стативе. Као да је тај покушај додатно мотивисао наше фудбалере који су потом прешли у тоталну офанзиву и претили, првенствено преко Боровића. Бележимо и покушај Станковића, када је из исте позиције са које је постигао гол у првом делу игре, шутирао преко гола.

Могао је Станковић да се упише у стрелце и у 72. минуту када се нашао пред Дулићем, али шутирао поред гола. Ипак, мрежу домаћих погодио је Бранковић пет минута касније. Дриблао је у казненом простору, наместио се на десну ногу и луцидно погодио рашље гола који чува Дулић. Резултат је смањио Симин у 83. минуту, али је питање победника решио Ђурић у 89. минуту када је био највиши у скоку и главом погодио мрежу Суботичана, чиме је наш тим забележио нова три бода и завршио полусезону на првој позицији.

Претходни текстЗвездин атлетски лексикон: Немања Булајић
Следећи текстКК Црвена звезда мтс – Били смо јасни