Иза југа Маракане – Млађи кадети у борби са старијима

118

Млађи кадети Црвене звезде завршили су такмичарски део јесење полусезоне, а утиске пре одласка на зимску паузу, сумирао је шеф стручног штаба наших бисера Владимир Вучић.

– Задовољан сам урађеним у јесењем делу првенства. Углавном смо успели да испунимо све оно што смо зацртали, тако да немам замерки, већ само похвале. Дечаци добро раде, слушају и понашају се у складу са реномеом клуба. Имам свакодневну комуникацију са Драганом Младеновићем и Николом Јелићем, јасно смо установили да је приоритет развој играча и не одступамо од тога. Морам да напоменем и то да клуб свакодневно показује колико води рачуна о деци из нашег омладинског погона. те да имамо феноменалну сарадњу.

Током лета, чак осморица фудбалера који могу да наступају за пионире су добили прекоманду у старију генерацију. То су Стефан Маринковић, Лука Стојсављевић, Јован Шљивић, Јован Мијатовић, Лазар Ђурић, Мирко Николашевић и Матеја Бубањ.

– Млађи смо од свих осталих екипа, тако да табела у нашем случају није меродавна и не показује реално стање ствари. И као најмлађи, мислим да смо се показали у најбољем светлу што ме посебно радује. Филозофија нашег клуба је да се ради на развоју играча и да је то на првом месту, а тек онда следи резултат. Он долази као циљ и плод нашег вредног рада. Не бих издвајао ниједног играча, сви су показали да су део ове екипе са разлогом.

Стратег млађих кадета Црвене звезде верује да ће његови изабраници и током пролећа напредовати и полако с

Искуснији смо за полусезону, а то је врло важно за играче у овим годинама. Као и до сада, од мојих изабраника очекујем озбиљан приступ на тренинзима и на утакмицама, а с обзиром на то колико их познајем, верујем да ће све зацртано испунити, да ће игре подићи на још већи ниво, те да ће напредовати у складу са очекивањима свих у клубу – истакао је Владимир Вучић.

Најбољи стрелац млађих кадета је Мирко Николашевић са 18 постигнутих погодака, док је први асистент Матеја Бубањ са 12 пасова који су претворени у гол. Селекцију са траком око руке предводи Владислав Голдин.

1. Партизан- 13 победа и реми- 40 бодова (гол разлика 84:3)

2. Чукарички- 11 победа, реми и два пораза- 34 бода (гол разлика 38:11)

3. Црвена звезда- 9 победа, четири ремија и пораз- 31 бодова (гол разлика 42:12)

Претходни текстПреко Трешњевке до друге победе у WABA лиги
Следећи текстЗвездин атлетски лексикон: Немања Булајић