Саопштење КК Црвена звезда мтс

104

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је у среду опозвао свог представника са састанка радне групе АБА лиге јтд у Загребу, која је требало да се упозна са кандидатима за упражњена места у менаџменту АБА лиге.

Разлог за напуштање овог изузетно важног састанка за будућност регионалног такмичења, представника КК Црвена звезда мтс Жарка Чабаркапе, био је некомплетан састав радне групе, на којој се без икакве најаве или образложења није појавио председник КК Партизан нити било ко од представника тог клуба, и поред чињенице да су најавили свој долазак.

Не улазећи у разлоге ненајављеног и непланираног изостанка КК Партизан НИС са овог састанка, КК Црвена звезда мтс није желео да учествује у раду и доношењу било каквих одлука некомплетне радне групе у којој се налазе КК Црвена звезда мтс, КК Партизан НИС, КК Будућност ВОЛИ, КК Олимпија Цедевита и КК Цибона (чији је представник у овој сезони председавајући АБА лиге).

КК Црвена звезда мтс сматра и овај неуспешан састанак радне групе као још један показатељ дисфункционалности и нестабилности АБА лиге у којој се поново, и поред бројних напора већине клубова, понављају старе тенденције и „бољке“ попут сумњивих судијских одлука (по правилу увек истих арбитара) на рачун истих клубова, стварања или обнављања „непринципијелних коалиција“ и повратак нерегуларности у велики број утакмица АБА лиге.

У том светлу, КК Црвена звезда мтс као један од стубова АБА лиге улагао је напор од почетка сезоне да на било који начин не доприноси стварању лоше атмосфере у регионалном такмичењу, и поред чињенице да смо као клуб приметили идентичне аномалије у делегирању судија, где се исте судије редовно појављују на утакмицама српских клубова, по правилу са идентичним крајњим исходом и што је најважније са идентичним тенденцијама према нашим клубовима! Довољно је да саопштимо податак да је ове сезоне од оснивања АБА лиге јтд, изнесен највећи број захтева већине незадовољних клубова за додатном судијском експертизом након утакмица АБА лиге јтд!

Сматрамо да је овај, нови вид опструкције, немогућност да се уз комплетан састав радне групе, упознају лично и евентуално изаберу водећи људи у менаџменту АБА лиге, последње упозорење за све клубове и људе који раде у АБА лиги јтд, да се вратимо договореним принципима, који су једногласно изгласани на Скупштинама регионалног такмичења током лета у Бања Луци и Лакташима! У супротном (посебно у светлу нових околности у европској клупској кошарци) како се не би понављале ситуације виђене претходних, а нажалост и ове сезоне, да пронађемо друго решење за све клубове у региону и растанемо се у колико-толико коректним односима.

Све остало је губитак времена, за све у кошаркашком региону.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстЕл Фарду Бен: Срећан сам због новог гола
Следећи текстПреко Трешњевке до друге победе у WABA лиги