Младост – Црвена звезда 0:1 (0:0)

70

Црвена звезда је победила Младост у Лучанима 1:0 (0:0) у мечу 19. кола Суперлиге и наставила са доминацијом у националном шампионату. Победносни гол био је дело Ел Фарду Бена у 63. минуту.

Младост – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: Младости.

Гледалаца: 1.000.

Судија: Лазар Лукић (Београд).

Стрелац: Бен у 63. минуту.

Младост Лучани: Зечевић, Андрић, Шатара, Милошевић, Мићевић, Павловић, Стојановић, Радивојевић (од 87. Елиомар), Јовановић, Бојовић, Одита (од 70. Танко).

Резерве: Миловић, Елиомар, Синђић, Бабић, Танко, Селенић, Ристић.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Панков, Родић (од 87. Милуновић), Петровић, Иванић (од 70. Јованчић), Гарсија (од 66. Вукановић), Марин, Бен, Томане.

Резерве: Васиљевић, Вулић, Милуновић, Симић, Јованчић, Вукановић.

Жути картони: Вукановић (Црвена звезда), Ф. Стојановић, Павловић (Младост Л.)

Црвена звезда наставила је успешну серију у Лучанима, голом Ел Фарду Бена у 63. минуту славила је заслужену победу 1:0 настављајући доминацију у Суперлиги Србије и после 19. кола. Наш тим био је далеко бољи ривал, доминирао је готово свих 90 минута, пропустио је низ прилика и за убедљивију победу, мада треба рећи да се домаћин веома добро бранио на расквашеном терену.

Тренер нашег тима Владан Милојевић извео је исту поставу која је победила Вождовац и од старта се видела велика жеља да се што пре савлада искусан противник који је на старту показао да има опасну контру али је Милан Борјан одбранио ударац Филипа Стојановића. Јаким ритмом игре и пресингом, наш тим је имао контролу меча, створио је у првих 20 минута чак четири повољне прилике али је Златко Зечевић успео да сачува мрежу. Мирко Иванић је са 13 метара шутирао преко пречке, голман Младости је зауставио јак ударац Матеа Гарсије са осам метара, Његош Петровић је после корнера послао лопту ка мрежи али је „јединица“ домаћина успео да реагује и ногом избије лопту, да би и Томане искоса шутирао поред гола. Домаћин се углавном бранио дуплим блоком, ретко је успевао да се ослободи притиска мада је Лазар Јовановић после једног прекида Звезде са центра неуспешно покушао да лобује истрчалог Борјана.

Притискали су црвено-бели, добро су комбиновали, покушавали су и преко крилних позиција и кроз средину, међутим, тешко је било по расквашеном терену пробити њихов чврст бедем. Расположени Матео Гарсија омогућио је добру позицију Мирку Иванићу али је наш везиста са 17 метара шутирао тик поред стативе на истеку првих пола сата. Пао је ритам у последњих 15 минута, имао је Бен јако изгледну контру, али уместо да упосли Гарсију или Томанеа оклевао је и изгубио лопту. Покушао је и Марко Марин са 16 метара и био је такође непрецизан.

Слика се у Лучанима није променила ни на старту другог дела. Младост је чекала своју прилику, наш тим држао лопту и почео од старта да притиска. Пропустио је Милош Дегенек велику прилику у 49. минуту кад је после прекида Марина лопта стигла до њега на неколико метара од гола. Наш штопер је левом шутирао поред стативе! У којој се мери домаћин бранио сведочи детаљ да је нападач Одита неколико пута добро интеревисао у свом шеснаестерцу испред Родића. Ређали су се у кратком временском интервалу ударци Иванића, Марина, Петровића, Гарсије… Бену до 63. минута није много тога полазило за ногом али онда је показао какав је стрелац. Маринов пас из леђа одбране Младости примио је грудима, упао у шеснаестерац а онда десном ногом са 14 метара закуцао лопту испод пречке немоћног Зечевића за вођство црвено-белих. Отворила се Младост, покушала је да стигне до изједначења али су отворили простор Звезди. Томане је у 75. минуту доста добру игру могао да крунише голом. Добар Маринов пас није успео са пет метара да угура у мрежу јер је и Шатара био пожртвован. Наш тим је имао још две прилике до краја меча, али је сигурном игром сачувао три вредна бода.

Наредни меч у Суперлиги наш тим игра у суботу на стадиону „Рајко Митић“ против Спартака.

Претходни текстЦрвено-бели путују у Милано
Следећи текстМилојевић: Задовољан сам игром