Звездине даме одбраниле титулу

152

Џудисткиње Црвене звезде још једном су потврдиле доминацију на домаћој клупској сцени. Титулу освојену минуле године на Европском екипном првенству Србије, одбраниле су ове сезоне на добро познатом месту, храму џудоа Спортском центру Шумице у Београду.

Екипа у саставу Милица Николић, Андреа Стојадинов, Јована Рогић, Емилија Лабовић, Ања Обрадовић, Јелена Остојић, Јована Бунчић, Катарина Денић и Ђурђина Радмиловић под стручним вођством тернера Немање Николића побринула се да шампионски пехар остане на добро познатој адреси у богатој ризници у Љутице Богдана. Звездине даме су доминирале на струњачи Шумица. У великом финалу јасно су показале квалитет у дуелу са одличном екипом Борца из Новог Сада и славиле са 4:1.

Чини ми се да су ове године биле јаче екипе него прошле године, али смо ми свакако дошле спремне да будемо прве – рекла је Милица Николић, капитен Црвене звезде.

– Наша екипа никада није била јача, нарочито што нам је ове године дошла Јована Рогић, једна од наших најбољих џудисткиња икада. Част ми је што стојим иза целе ове екипе. Надам се да ћемо и на другим такмичењима, на већем нивоу освајати још медаља.

За Звездине даме још једно злато је најбољи увод за европску сцену.

У Звезди сви поседујемо квалитет за светске и европске резултате. Мислим да су и мушка и женска екипа довољно квалитетне за клупску Евро сцену. Ове године смо хтеле да потврдимо квалитете на националном нивоу, што значи да ћемо наредне године учествовати и на овом такмичењу. Следеће године смо кандидати за медаљу, ако не и за финале и за злато – истакла је Милца Николић.

Андреа Стојадинов није крила задовољство због чињенице да је титула остала у Љутице Богдана.

– Част ми је да смо освојиле прво место, што је доказ да радимо на високом нивоу. Драго ми је да тај рад показујемо на екипним такмичењима.

За Ању Обрадовић ова 2019. година је свакако била година успеха. Српска шампионка истиче да тријумф са екипом има посебан значај.

– Утисци су сјајни, јако сам поносна на нашу екипу. Драго ми је да смо ове године потврдиле резултат и показале да заслужујемо злато и да прошле године није била случајност. Надам се да ћемо следеће године окушати срећу и на међународној сцени, јер сматрам да са оваквим саставом ми то можемо.

За Јовану Бунчић ово је било прво такмичење после породиљског одсуства. Са трибина су је ове сезоне бодрили њени најмилији.

– Обзиром да сам годину дана паузирала, драго ми је даје овај турнир био екипни, а син је ту био да нас бодри и да навија – рекла је Јована Бунчић.

Најмлађа у екипи Емилија Лабовић дала је пуни допринос освајању златне медаље.

– Утисци су сјајни и били смо као једно. Мало је рећи да сам поносна.

Јована Рогић једна од наших најуспешнијих џудисткиња истакла је значај злата освојеног са вољеним клубом.

– Сјајно је освојити злато са Звездом, иако нисам била у најбољем издању. Девојке су биле одличне, па су „неутралисале“ ово моје стање. Прво смо и то је најбитније.

Немања Николић стратег Црвене звезде мајсторски је водио екипу ка највишем степенику победничког постоља.

– Честитам девојкама што су биле прави професионалци и што су урадиле све што је требало. Имамо сјајну екипу, тим сачињем од светских и евопских злата. Знали смо да ћемо бити први, али смо за сваки меч правили тактику и договарали се. Овде су се такмичиле сјајне екипе, а сви знамо да је најтеже одбранити титулу.

Финални поредак на Европском екипном првенству Србије за 2019. годину – Црвена звезда се окитила златом, Борац и Новог Сада је такмичење завршио са вицешампионским звањем док су Славија и ОЏК Београд бронзани.

Спортско друштво Црвена звезда честита џудисткињама, стручном штабу и свима у Џудо клубу Црвена звезда на још једној освојеној шампионској титули!

Претходни текстЦрвена звезда – Нови Пазар 30:33 (14:17)
Следећи текстАБА У19 – Црвена звезда новом победом до 1. места и Ф4