Армин Синанчевић прелази у Звезду

171

Репрезентативац Србије увеличао је највеће финале икада у бацању кугле. Армин Синанчевић остаје запамћен са Светског првенства у Дохи по резултату 21.51 метар. Алетичар Полета из Пријепоља, који се атлетиком бави само четири године, одлучио је да каријеру настави у АК Црвена звезда.

Звездаш сам од малих ногу, посебан је моменат што остварујем дечачки сан и почињем да се такмичим у звездином дресу. Очекујем добру сарадњу са челницима клуба који ми својим радом уливају поверење и мотив за много бољи рад и успех – рекао је Армин.

Изненађујући хитац за директан пролазак у финале био је изненађење за публику, али не и за њега. Даљину од 21.51 прижељкивао је целе сезоне.

Најважније је да сам био здрав, те нисам правио прекиде у тренинзима. Континуитет ми је омогућио да се развијем до максимума. Била је ово невероватна сезона, али као што сам веровао у ово, тако верујем и у још боље резултате – истакао је Синанчевић.

Извор: Getty images/Michael Steele

Армин је надмашио лични рекорд за 77 центиметара и уписао се на треће место таблица свих времена у Србији, испред њега је само Асмир Колашинац са седам центиметара више и Арминов будући тренер, Драган Перић, са државним рекордом од 21.77.

На састанку сам рекао да прво долазим због Звезде, а друго због Драгана Перића. Улива ми наду за велики напредак, значи ми што ћу сарађивати са шампионом и добрим човеком, што је најбитније. Бићемо тим који жели да направи велике резултате у светској атлетици и идемо на све могуће рекорде – нагласио је Армин.

Овим трансфером Црвена звезда има загарантованог учесника Олимпијских игара у Токију наредне године.

Претходни текстЗвездине даме славиле против Визуре
Следећи текстАБА У19 – Нова победа Црвене звезде, на корак до Ф4