КК Црвена звезда мтс – или конкретне мере, или вербално прелази у физичко насиље!

105

КК Црвена звезда мтс упутио је након утакмице 7.кола АБА лиге дописе на више адреса надлежним органима Републике Србије, због лоше организације те утакмице. Тај догађај, не само речима, већ и делима требало је да промовише најбоље вредности у нашем друштву, укључујући и заједничку акцију првотимаца две екипе “стоп насиљу над женама”. Нажалост, по ко зна који пут, то није био случај.

Захваљујемо се на брзим и конкретним одговорима потпредседнице Владе Републике Србије и председнице Координационог тела за родну равноправност госпође Зоране Михајловић, као и поверенице за заштиту равноправности госпође Бранкице Јанковић.

КК Црвена звезда мтс уз приложене одговоре , захтева И конкретне мере и акције надлежних органа против свих који организују овакве утакмице, и оних који мисле да су спортски терени места за испољавање фрустрација, узвикивање најгорих увреда, вербалног силовања жена које траје већ година уназад, као и ширење мржње. Ово оглашавање КК Црвена звезда мтс јавност, али на првом месту организатори иоваквих утакмица, треба да виде и схвате као последње (и добронамерно) упозорење да након вербалног, као следећи корак, долази физичко насиље. Наш клуб у промовисању таквих “вредности” неће учествовати.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстУ сусрет противнику – Вождовац
Следећи текстЗвездине даме славиле против Визуре