Иза југа Маракане – Фасцинантан напредак пионира

76

Пионири Црвене звезде су спустили завесу на јесењу полусезону, а шеф стручног штаба наших бисера, Срђан Бугарски истиче да је задовољан оним што су његови изабраници приказали током претходних неколико месеци.

– Током лета смо преузели селекцију састављену од неколико дечака рођених 2006. године, а остатак екипе је сачињен од биолошки млађих фудбалера рођених2005. године који су физички инфериорнији у односу на остатак лиге. Основни циљ нам је био да разиграмо што више фудбалера и да деца кроз тренажни процес, а потом и утакмице пробају да одговоре на неке захтеве које су добили од стручног штаба. Такође, идеја нам је била да играмо што офанзивније, да нападе завршавамо са великим бројем играча, да имамо дисциплину у игри са и без лопте, као и да фудбалерима мењамо позиције у две линије тима, па се врло често дешавало да штопери играју у везном реду, а везњаци прелазе у одбрану. Радили смо и на примењивој техници, а са аспекта физичке припреме базирали смо се на снази, флексибилности, брзини, агилности, као и на развоју максималне потрошње кисеоника, јер су деца тренутно у сензитивној фази за ту способност.

О томе колико се предано ради у Црвеној звезди, као и о поштовању договора између стручног штаба и фудбалера, говоре и резултати тестирања које су наши пионири спровели по завршетку полусезоне.

– Подаци које смо добили након тестирања, били су фасцинантни. Скоро свих 20 играча је имало изванредан напредак и спадају у групу изнад просека по свим параметрима које сам навео. Када говоримо о игри, веома сам задовољан. Дечаци показују велики напредак, али нама је било најважније да они испуне захтеве постављене пред њих. Што се тиче појединачног развоја, неколико дечака се озбиљно разиграло током јесени, а најпре бих издвојио Косту Недељковића, Огњена Крајновића, Николу Јовановског и Давида Ђурића који је 2006. годиште. Стање на табели нас занима из другог угла, а то је начин на који смо дошли до бодова.

Током јесење полусезоне, наши пионири доживели су два пораза, а Бугарски истиче да они нису били плод лоше игре његових изабраника.

У оба случаја су противници показали већу физичку супериорност од нас. Посебно нас радује утакмица против Партизана, без обзира на то што смо изгубили. Показали смо да можемо да надиграмо физички супериорног противника и да смо у стању да направимо велики број прилика. Битан је и резултат, али не можемо све да подредимо томе. Могли смо да поставимо висок блок у дербију и вероватно би резултат био позитивнији по нас, али како бисмо онда развили екипу? У тој утакмици је пет наших фудбалера променило позицију у току игре, па смо рецимо видели да наш капитен Крајновић, може успешно, осим штопера и да покрије позицију дефанзивног везног. Тежимо да стварамо играче за први тим и не одустајемо од тог изазова – подвукао је Бугарски чији стручни штаб чине још: Дејан Шиљковић (помоћник), Владимир Павловић (кондициони тренер) и Драган Бабић (тренер голмана).

Најбољи стрелац наших пионира током јесени је Андреј Шкобаљ са 24 постигнута поготка, док су се као асистенти издвојили Петар Сукачев и Огњен Крајновић са шест пасова који су претворени у гол.

1. Партизан- 10 победа и пораз- 30 бодова (гол разлика 43:6)

2. Чукарички- 9 победа, реми и пораз- 28 бодова (гол разлика 49:16)

3. Црвена звезда- 9 победа и два пораза- 27 бодова (гол разлика 48:6)

Претходни текстАБА У19 – Јуниори сигурни на старту против Приморске
Следећи текстЦрвено-бели посетили „Сајам спорта“