АБА У19 – Јуниори допутовали у Задар, циљ Ф4

73

Јуниорска екипа КК Црвена звезда мтс допутовала је у среду у јутарњим часовима у Задар где ће од четвртка до недеље учествовати на квалификационом турниру АБА лиге за играче до 19 година.

Црвено-бели ће играти у групи Б у којој ће се за место на Ф4 регионалног такмичења, чији су редовни учесници од формирања оваквог формата такмичења, од почетка.

Поред КК Црвена звезда мтс у групи Б која се такмичи у Задру, играју и екипе Приморске Копер, МЗТ Скопља, Морнара из Бара,Цедевита Олимпије и домаћина Задра.

Пласман на завршни турнир обезбедиће по две првопласиране екипе из обе групе.

У Групи А која се одржава у истом термину (четвртак – недеља) у Београду, такмичиће се екипе Игокее, Крке, Цибоне, Будућности, Партизана и Меге.

Капитен Никола Манојловић: – Очекује нас тежак турнир у Задру. Знамо какав формат и какав турнир нас очекује, јер смо играли и прошле сезоне у том граду квалификације. Забележили смо тада добар резултат уз све победе, и надамо се да ће и ове године бити тако. Међутим, морамо да идемо утакмицу у по утакмицу и спремаћемо се за сваког ривала, посебно што у оваквом формат играмо два меча првог дана. Добро смо се спремали претходних недеља за ово што нас очекује.

Тренер Слободан Клипа: – Очекујем да ћемо одиграти добар турнир у Задру, знамо и ривале, сви су квалитетни противници познато да у овом регион сви клубови имају добре млађе селекције, ту има пуно талентованих момака један смо од фаворита на квалификационом турниру у Задру, не бежимо од те улоге и очекујем да освојимо једно од прва два места која обезбеђују пласман на завршни турнир АБА лиге.

Распоред одигравања утакмица у групи Б (Задар):

28.11 (09.30 часова) Црвена звезда мтс – Копер Приморска
28.11 (20.30 часова) Црвена звезда мтс – Цедевита Олимпија
29.11 (20.15 часова) Црвена звезда мтс – МЗТ Скопље
30.11 (18.00 часова) Црвена звезда мтс – Морнар Бар
01.12 (14 .00 часова) Црвена звезда мтс – Задар

Пласман на завршни турнир обезбедиће по две првопласиране екипе из обе групе. Термин тог турнира биће објављен накнадно.

Претходни текстМилан Дука 15. на Филаделфијском маратону
Следећи текстЗвездини бисери пишу историју