Раднички Ниш – Црвена звезда 0:2 (0:1)

127

Црвена звезда је победила Раднички у Нишу у оквиру дербија 17. Кола Линглонг Суперлиге Србије 2:0 (1:0), учврстила лидерску позицију и врло добрим издањем направила добру увертиру за меч петог кола Лиге шампиона у уторак против Бајерна на стадиону „Рајко Митић“.

Црвена звезда је од старта меча јасно ставила до знања да је стигла на Чаир по бодове, пресингом је држала и контролу игре али и осудила домаћина само на дефанзиву. Могао је Алекса Вукановић већ после 55 секунди да промени резултат, међутим, шутирао је главом преко пречке. Показали су три минута касније наши фудбалери нову комбинацију извођења прекида, али Маринов идеални пас Милош Вулић са 16 метара није захватио како жели па је лопта отишла високо преко гола. Слободан ударац Марка Марина изблокирао је живи зид, а ударац Бена са 20 метара из прекида у 14. минуту крајњим напором зауставио је голман Нишлија Петровић.

Наметнуо је наш тим ритам игре који је Раднички тешко пратио у првих пола сата и тек је повремено успевао да пређе на половину Звезде али без опасности по гол Милана Борјана. Тренер Владан Милојевић сигурно је могао да буде задовољан игром, али опет већи број изгледних акција није имао добар завршни пас. Чекао је Раднички прилику из контре и до првог ударца ка голу нашег тима дошли су у 31. минуту. Ударац Чумића са 16 метара зауставио је Борјан. И кад се чинило да је Раднички успоставио равнотежу, Звезда је дошла до предности. Милан Родић и Ен Фарду Бен су били главни актери у том 40. минуту. Прво је Бен асистирао Родићу који се одлично убацио у празан простор, али је његов ударац био изблокиран у корнер. После ударца са угла, лопта се одбила у поље, Кањас је пронашао Милуновића на десној страни шеснарестерца. Наш штопер је центрирао на супротну страну, Родић сјајно пребацио одбрану Нишлија а Бен био бржи од свих и угурао лопту у мрежу. Био је то седми погодак офанзивца из Комора па је сада најефикаснији играч нашег тима у Суперлиги.

Вођство нашег тима натерало је домаћина да офанзивније крене у наставку што је с друге стране остављало више простора да се угрози ривал из контранапада. После шансе Чумића у 48. минуту, кад је веома поуздани штопер Милуновић успео да га сустигне и изблокира, прилику да увећа предност пропустио је Бен два минута касније. Милуновић је на левој страни пронашао Марина, наш капитен је тражећи позицију за ударац уочио усамљеног Бена а стрелац гола је слабо шутирао са 12 метара. Много агресивнији били су играчи Радничког у наставку, било је и много више дугих лопти на двојицу нападача Михајловића и Хаскића, међутим одбрана нашег тима била је непробојна. Покушао је Милош Вулић у 60. Минуту из слободног ударца да још једном обрадује око 2.000 Делија који су здушно бодрили екипу у Нишу али је Петровић одбранио његов слободњак са 20 метара. Наши играчи су поново успоставили потпуну контролу меча, Хозе Кањас је добро упослио Томанеа, који је добио шансу у Нишу и одменио Ричмонда Боаћија, али је Португалац за мало био спорији од голмана Петровића који је уклизао и однео лопту. Голман Нишлија успео је да одбрани покушај Томанеа у 68. минуту, а два минута касније Марин је мајсторски упослио Гобељића који је био сам на висини пенала али је слабо прихватио лопту па је лепа прилика остала неискоришћена.

Раднички је био већим делом другог полувноправан ривал али је у 70. минуту остао са десеторицом јер је Иван Остојић због фаула над Беном добио други жути картон. Наш тим је брзо искористио играча више и из акције у три потеза сервирао шах-мат. Дугу лопту је Томане главом пребацио Вукановићу у празан простор, а наш крилни нападач је ставио печат на нову победу лаком реализацијом.

Раднички Ниш – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: Чаир. Гледалаца: око 4.000. Судија: Новак Симовић (Ловћенац). Стрелци: Бен у 40. и Вукановић у 77. минуту. Жути картони: Милуновић (Црвена звезда), Остојић, Пантелић, Ђорђевић (Раднички Н). Црвени картон: Остојић (Раднички Н) у 70. минуту.

Раднички Ниш: Н. Петровић, Тодоровски, Стевановић, Остојић, С. Ђорђевић, Нома (од 81. Ф. Кнежевић), Чумић, Сулака, Пантелић, Хаскић, С. Михајловић (од 74. Бондаренко).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић, Вулић, Кањас (од 76. Иванић), Бен, Марин (од 88. Николић), Вукановић (од 78. Симић), Томане.

Претходни текстЗвездини дизачи тегова на Сајму спорта
Следећи текстМилојевић: Нашли смо рецепт