Пораз црвено-белих у Берлину

55

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у Берлину 92:80 (21:15, 25:19, 21:20, 25:26) у утакмици 9.кола Евролиге.

Пред 8000 гледалаца у дворани “Мерцедес Бенц“ најефикаснији код победника били су Гедраитис са 22 и Сикма са 18 поена, док је код црвено-белих двоцифрени били Оџо са 12 и Кузмић са 10 поена, док је Човић меч завршио са 8 асистенција.

Трећа утакмица у последњих 5 дана поново је донела успоне и падове у игри црвено-белих. Домаћин је ношен добром игром трија Гедраитис-Сикма-Хермансон брзо повео, екипа Црвене звезде је након великог заостатка већ средином друге четвртине уз добру епизоду Оџа успела да одржи утакмицу активном и оде на велики одмор уз заостатак од 12 поена.

Црвено-бели су у друго полувреме ушли много боље, домачин није поентирао пуна три минута, али су црвено-бели можда могли и боље да “наплате” тај период. После мини серијеод 4-0 догодио се један одкључних тренутака на мечу, Лоренцо Браун је промашио зицер, уследила је казна у виду тројке и од тог тренутка АЛБА је поново контролисала утакмицу и на крају дошла до треће победе у сезони.

Алба – Црвена звезда мтс 92:80 (21:15, 25:19, 21:20, 26:25)

Дворана: Мерцедес-Бенз арена. Судије: Рижик, Халико, Кливаз.

Алба: Мејсон, Гифај 13, Ериксон 5, Матисек 3, Шнајдер 2, Бренеке 0, Хермансон 16, Огбе, Гедраитис 22, Тиман 3, Ноко 10, Сикма 18.

Црвена звезда мтс: Кузмић 10, Д. Браун 7, Човић 9, Л. Браун 9, Давидовац 8, Лазић 2, Берон 9, Добрић 9, Џенкинс 2, Симанић 0, Јовановић 3, Оџо 12.

Тренер КК Црвена звезда мтс Андрија Гавриловић:
Честитам екипи АЛБЕ на победи. Знали смо и мали план како ћемо играти, али нисмо могли да одржимо исти ритам и константност све време. Можда нам је било потребно више енергије у првом полувремену на терену. Можда је то због тешког распореда, можда и због велике агресивности стартне петорке екипе АЛБЕ, Можемо бити задовољни неким статистиким параметрима као што су офанзивни скокови и изгубљене лопте, али смо свакако дозволили противнику пуно поена, и у шуту за три и за два поена.

Црвено-бели настављају са изузетно напорним мини циклусом, пошто већ у среду у раним јутарњим часовима путују у Каунас, где их у четвртак очекује меч 10.кола са Жалгирисом.

Претходни текстКадеткиње сигурне пред други турнир WABA лиге
Следећи текстЦрвено-бели већ кренули пут Каунаса