Пораз црвено-белих у дербију

76

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Партизана 75:72 (26:19, 17:18, 13:18, 19:17) у дербију 7.кола АБА лиге јтд.

Пред 9000 гледалаца у Арени најефикаснији код црвено-белих били су Човић са 14 и Оџо са 11 поена. Црвено-бели су добро отворили утакмицу у „Штарк Арени“ повели са 8-4, али су након тога брзо препустили иницијативу домаћину који је повео 12-10 и од тог тренутка водио до краја првог полувремена.

Изузетно лош шут за три поена „кумовао“ је резултатском заостатку у тренутку када је Партизан повео са максималних 38-25 црвено-бели су шутирали за три поена 10-0. Ипак,бољом игром у финишу првогполувремена направили су серију 12-5, коју је тројком закључио Лоренци Браун за 43-37 након 20 минута игре.

Тимови су практично били изједначени у свим статистичким параметрима (скокови 14-14, асистенције 8-9,ђут за три поена 14-1 Партизан, 14-2 Црвена звезда)…

У наставку утакмице наставила се „рововска борба“ црвено-бели су полако почели да хватају прикључак, који су коначно и ухватили у финишу треће деонице и далеке тројке Чарлса Џенкинса.

Важан детаљ виђен је на почетку последње деонице, при вођству Партизана од 3 поена, Џејмсу Гисту је досуђен фаул у нападу, а због приговора амерички центар је искључен!

Партизан је максимално материјализовао тај детаљ и повео са 64-58 , али су црвено-бели полако поново хватали прикључак заостајали један посед, а при резултату 68-66 (Лоренцо Браун погодио једно слободно бацање) Јарамаз је убацио једно слободно бацање, Гордић погодио тројку и Црвена звезда јепоново заостајала 66-73 на 3 минута до краја меча. Ипак у финипу је виђена драма, Човић је везао неколико поена, пре тога је поентирао и Давдиовац за серију од 6-0, али је у финишу након промашене тројке Пејџа промашио и Човић, а након неспортске личне Пејџ је пентирао са линије пенала и поставио коначних 75-72.

Црвено-бели су поново лоше шутирали за три поена 26-5, имали су чак 19 изгубљених лопти, уз искључење Гиста екипа Црвене звезде није имала снаге запотпуни преокрет и победу у овој утакмици.

Тренер КК Црвена звезда мтс Андрија Гавриловић:
Желим да честитам Партизану јер је добио утакмицу после велике борбе. Ја овако видим и замишљам дерби: да је то једна велика борба, утакмица где има притисака, то се осећа и види у проценту шута за три поена. То је утакмица где буде и техничких и намерних грешака. Задовољан сам што се екипа коју тренирам вратила из заостатка у првом полувремену, који је био значајан.

Задовољан сам што су играчи показали карактер, без обзира на то ко је колико играо. Не могу да будем задовољан бројевима, они морају да се измене и побољшају да бисмо били јачи тим. То су односи скокова у нападу, изгубљене лопте и наше асистенције. Не говорим то да оправдам пораз, већ неко време причамо да су то много важни параметри и да морамо на томе да радимо и да будемо бољи.

Да ли овај пораз нешто мења за вас у смислу амбиција?

За Црвену звезду нема лаких пораза. Сигурно да би победа била боља за место на табели, али сезона је дуга. Наш циљ је да уђемо у плеј-оф. Знали смо да ће бити овако, са дуплим програмом Евролиге, да то не помаже игрању АБА лиге. Али, то смо знали, морамо да се враћамо после пораза, да градимо тим, да побољшавамо, да се опорављамо овако кад имамо четири утакмице за седам дана. Једино радом.

КК Црвена звезда мтс: Кузмић 3, Човић 14, Браун 9, Давидовац 2, Лазић 2,Фаје 4,Берон 9,Добрић 6,Гист 6,Џенкинс 6,Симанић, Оџо 11.

Црвено-бели настављају са изузетно тешким ритмом, већ у понедељак у раним јутарњим часовима путују за Берлин где их у уторак очекује меч 9.кола Евролиге против АЛБЕ.

Претходни текстЗвездине даме у финалу Купа Србије
Следећи текстПоповић: Да отворимо нову серију победа