Велика борба, продужеци, али и пораз од Асвела

68

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да савладају Асвел у 8. колу Евролиге. Црвено-бели дефинитивно нису имали свој дан, а није помогло ни то што су ван строја због повреда били Стратос Перпероглу, Дерик Браун и Филип Човић. Велика борба је виђена, покушали су изабраници Андрије Гавриловића да преброде лош шут и лош дан, али нису успели. Иако су водили током већег дела меча на крају је Асвел славио након велике борбе и продужетка – 72:74.

Почетак утакмице протекао је у знаку чврстих одбрана, али и не баш сјајних решења на обе стране у нападу. У таквом односу снага за пет и по минута резултат је био 4:4. Лоренцо Браун је погодио уз фаул, а недуго потом се и капитен Лазић наградио тројком за сјајну игру у одбрани и црвено-бели су повели 10:4. Међутим, Асвел је узвратио и то првенствено користећи снагу Жан-Чарлса и Жекирија у директном дуелу са црвено-белима и они су били најзаслужнији за резултатски егал – 12:12. До краја деонице црвено-бели су ипак имали предност јер је Џејмс Гист погодио тик пред звук сирене за крај прве четвртине – 16:14.

Одбрана изабраника Андрије Гавриловића је и даље била на високом нивоу, али се трагало за шутем. Из отворених позиција црвено-бели нису погађали и то је био једини разлог што је Асвел успевао да одоли – 20:19.

Добрић и Давидовац су били најрасположенији. Они су и креирали предност од осам поена колико је било након погођеног шута Лоренца Брауна са полудистанце – 29:21. Није дуго протекло док црвено-бели нису стигли и до двоцифреног вођства. То је било након продора расположеног Брауна – 36:26.

Одговорио је Асвел серијом 6:0 па се на велики одмор отишло са само четири поена предности за црвено-беле – 36:32.

Након тројке Били Берона у раној фази утакмице црвено-бели су стекли девет поена предности – 41:32. Ипак, узвратио је Асвел серијом 9:0 и вратио утакмицу у потпуни егал – 41:41.

У важним моментима Бранко Лазић је пронашао тројку, своју другу на утакмици, а до нове осетније предности Црвена звезда је дошла захваљујући изузетним ролама у одбрани Добрића и Давидовца – 52:45. Добрић је успео да сачува вођство црвено-белих и на крају треће деонице – 54:47.

Последњи квартал почео је серијом Асвела 6:0, а онда су уследиле две изразито битне тројке Били Берона које су вратиле седам поена предности Црвеној звезди – 60:53. Одбрана је чувала вођство црвено-белих, на њу су се и ослањали као и већим делом утакмице. Ипак, две везане тројке и погодак расположеног Жан-Чарлса вратили су још једном утакмицу у егал на два минута пре краја – 65:63.

У последњих 15 секунди утакмице ушло се у потпуном егалу – 65:65. Гистов шут из одбојке је закаснио секунд па се ушло у продужетак.

У додатних пет минута је виђено обиље преокреата. Велика нервоза је била присутна у игри црвено-белих, али су они то успевали да преброде захваљујући борбености. Ушло се у неизвесну завршницу, изабраници тренера Гавриловића су пропустили своје шансе и победа је изостала.

Већ у недељу наставља се брз ритам за црвено-беле. Тада ће гостовати Партизану, а онда кренути пут Берлина и даље за Каунас на дупли програм Евролиге.

КК Црвена звезда мтс – Асвел 72:74 (16:14, 20:18, 18:15, 11:18, 7:9)

КК Црвена звезда мтс: Кузмић, Браун 15 (5ск, 4ас, 7ил), Давидовац 11 (7ск), Ненадић, Лазић 8, Фаје 2, Берон 16, Добрић 6, Гист 6 (7ск), Џенкинс, Симанић 2, Оџо 6.

Претходни текстЗвезда убедљива на старту 2. турнира Купа Србије
Следећи текстЦрвено-бели пали у завршници дуела у Шапцу