Звездини џудисти у Лисабону иду на трон Лиге шампиона

105

Џудисти Црвене звезде минуле сезоне у Букурешту исписали су још једну страницу спортске историје. Бронзом освојеном у најјачем клупском такмичењу – Лиги шампиона још једном су подигли лествицу успеха.

Трофејна црвено-бела екипа ове сезоне је пред новим изазовом. У Португалу у граду Одивеласу одмераваће снаге са најбољим екипама Старог континента. На татамију са Црвеном звездом снаге ће одмерити француски клубови Етоил Спортиве, Флам 91, Голден Гори (Грузија), домаћини Спортинг, Клубул Спортив Мунисипал Букурешт (Руминија) и руски Ратиборетс и Јавара Нева.

Увек испунимо оно што обећамо тако је било и протекле сезоне. Постогли смо историјски успех, освојили бронзу у Лиги шампиона. На свако такмичење идемо само са највишим циљевима. Посебну захвалност дугујемо визионару и почасном председнику нашег клуба Ивану Тодорову – истакао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

У Португал путује екипа у саставу Страхиња Бунчић, Михаил Морохојев (оба до 66 кг), Рустам Орујов, Александар Рајчић (оба до 73 кг), Стефан Мајдов, Милан Бунчић, Доминик Ресел (сви до 81 кг), Дмитри Герасименко, Немања Мајдов (оба до 90 кг) и у конкуренцији преко 90 килограма капитен Бојан Дошен.

Списак наше екипе довољно говори. Спремали смо се озбиљно за ово такмичење као и уосталом за свако на које иде наша екипа или на коме учествују наши такмичари у индивидуалној конкуренцији. Екипна такмичења у џудоу имају посебну атмосферу. Уз несумњиви квалитет који поседуеј сваки од наших такмичара понаособ, Звездина екипа дише као један. То се видело и прошле године у Букурешту. Уз Звездине џудисте као и сваке сезоне иду и верни навијачи тако да подршка са трибуна неће изостати. Уверен сам да ћемо и ове године обрадовати све љубитеље џудоа још једним врхунским резултатом – истакао је Стојан Вујко.

Историја клупских надметања почиње 2014. када су Лига шампиона и Лига Европе били одржавани истога дана, али у две различите државе. Србија, али и Џудо клуб Црвена звезда уписали су се у спортску историју освајањем бронзаног одличја 2014. у Хопдорфу у Холандији као и вицешампионског звања Лиге Европе 2016. у Београду. Када је у питању Лига шампиона 2017. у Анкари Црвена звезда је била на корак до одличја и остварила пласман на пето место, да би већ следеће године црвено-бели тим остварио историјски успех, бронзу у Лиги шампиона.

Претходни текстТријумф Звезде у Новом Саду
Следећи текстИза југа Маракане – Звезда чува своју децу