Завршен први турнир Купа Србије, Звезда изгубила од Палилуле

78

У последњем колу првог турнира Купа Србије за ватерполисткиње, Црвена звезда је изгубила од шампиона Србије, Палилуле, резултатом 11:7, те је тако заузела друго место.

Црвено-беле ће прилику за поправни имати већ наредног викенда, када се игра други турнир. После тога ће се две најбоље пласиране екипе, што су у овом тренутку Црвена звезда и Палилула, борити за трофеј.

Звезда је водила два пута у првих осам минута, али је потом Палилула преузела вођство у другој четвртини и повела 5:3. Домаћа екипа је стигла до изједначења са два гола у завршници, али је на другој страни Мила Глушчевић сјајним лоб ударцем у последњим секундама вратила вођство свом тиму и са резултатом 6:5 се отишло на одмор.

Палилула је прва затресла мрежу у трећем делу утакмице, а брзо је одговорила Катарина Чегар. После новог поготка гостојуће екипе са играчем више, Христина Илић није искористила петерац и противнички тим је са вођством од 8:6 ушао у одлучујући период. Анђела Петровић је добро реаговала у више наврата, те је спречила ударце домаћих играчица, док је Палилула на другој страни повела 10:6 и пет минута пре краја најавила тријумф.

Најефикаснија је била Ана Милићевић са пет голова код победника, док је Мила Глушчевић додала три. Код Звезде су по два пута прецизне биле Катарина Чегар и Христина Илић, док су мрежу тресле још Јована Пантовић, Ивана Ћоровић и Андреа Гашић.

Звезда је на овом турниру била ослабљена неиграњем Тијане Јаковљевић.

Црвена звезда – Палилула 7:11 (2:2, 3:4, 1:2, 1:3)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Раковић-Крстоношић, Голијанин. Искључења: Црвена звезда 8, Палилула 7. Петерци: Црвена звезда 4 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Пантовић 1, Чегар 2, Ћоровић 1, Лујић, Зелић, Миловановић, Мијушковић, Тедоровић, Илић 2, Гашић 1, Миљковић, Карличић, Мишковић, Тренер: Ивковић.

ПАЛИЛУЛА: Петровић, Игњић, Плећаш, А. Милићевић 5, Трмчић, Рудић 1, Глушчевић 3, Д. Милићевић 1, Марков 1, Мандић, Миладиновић, Андрејић, Димитријевић, Настић. Тренер: Јанковић.

Претходни текстМилуновић: Лопта није хтела у гол
Следећи текстЗвездин подмладак најуспешнији на Купу Жандармерије 2019