Звезда на корак од јесење титуле

106

КМФ Црвена звезда је победом над КМФ Калча из Ниша 4:3 (2:2) у 7. колу стигла на корак од наслова јесењег првака Прве футсал лиге Србије.

Гол вредан три бода, који је сломио отпор Нишлија у Хали спортова „Ранко Жеравица“, постигао је капитен Марко Перић након праве мале минијатуре симболичне за мајсторе малог фудбала.

Нишлије су се показале као неугодан противник, „тврд орах“, можда и најтежи испит за црвено-беле у текућој сезони. Иако није изгледало да ће тако бити на самом старту.

Већ у 4. минуту Звезда је имала два гола предности захваљујући репрезентативцу Србије Страхињи Петрову. Прву прилику је имао Давор Поповић већ после петнаест секунди, статива је спасила Нишлије, али је након грешке у додавању Петров рутински већ у 30. секунди довео Звезду у предност. Два минута касније, Звездина десетка је дриблингом створио себи предност, а прецизним ударцем са леве стране постигао други гол на мечу, девети у сезони за 2:0.

Нишлије су заиграле чвршће и агресивније у наставку, и у 7. минуту смањиле предност Звезде на 2:1, соло продор и гол Вукадиновића. Уследиле су две прилике Талеса и Петрова, а Павловић је у 16. минуту искористио непажњу Звездиних играча и поравнао резултат на 2:2. До краја полувремена, обе екипе су имале по једну добру прилику, Петров је претио голу Калче, а Радмановић се истакао две секунде пре истека времена.

У другом полувремену видели смо још три гола. Талес је након лепих дриблинга био фаулиран у 24.минуту, слободан ударац је извео Никола Рнић и савладао Стефановића за 3:2. Минут касније одмах је на другој страни запретио Вукадиновић, Радмановић је био на висини задатка, али је након неспоразума лопта ипак завршила у мрежи после ударца Рамића – 3:3. Петров је био константна претња по гол Калче, имао је прилике у 28. и 31. минуту, а након контранапада у шанси се на другј страни нашао и Павловић.

Гол одлуке је постигао капитен Марко Перић у 33. минуту. Петров му је одложио лопту, Перић повукао, дриблингом преварио противника, затим и голмана, и проследио лопту у мрежу за нову победу – 4:3.

До краја меча без већих прилика, Црвена звезда је сачувала мрежу и задржала максималан учинак након седам одиграних утакмица и 1. место на табели.

Звезда у наредном колу гостује у Врању а тријумфом би обезбедила и наслов јесењег шампиона Србије.

7. коло, Прва футсал лига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КАЛЧА 4:3 (2:2)

Београд, дворана: Хала спортова „Ранко Жеравица”. Гледалаца: 500. Судије: Петар Радојчић (Инђија), Милош Јоцовић (Нови Сад) и Ђорђе Нинић (Београд). Стрелци: 1:0 Петров у 1, 2:0 Петров у 4, 2:1 Вукадиновић у 7, 2:2 Павловић у 16, 3:2 Рнић у 24, 3:3 Рамић у 25, 4:3 Перић у 33. минуту. Жути картони: Д. Поповић, Петров, Рнић (Црвена звезда). Нагомилавање прекршаја: Црвена звезда 9 (5-4), Калча 5 (1-4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: РАДМАНОВИЋ, ПЕРИЋ, Д. ПОПОВИЋ, ПЕТРОВ, ТАЛЕС, Рнић, Б. Поповић, Копања, Станојевић, Роксић.

КАЛЧА: СТЕФАНОВИЋ, ВУКАДИНОВИЋ, ПАВЛОВИЋ, КОСТИЋ, РАМИЋ, Јањић, Арсић, Николић, Кнежевић, Спасић, Стојадиновић, Стојановић.

Претходни текстРаспоред утакмица и најава преноса млађих селекција
Следећи текстНаши каратисти међу најбољима на Свету