Гавриловић: Четири утакмице у кратком року оставиле трага

20

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да савладају Реал Мадрид. Утакмица је била у потпуном егалу 30 минута, али је последњи квартал припао искуснијим гостима. Чак седам тројки Мадриђана, али и скраћена ротација црвено-белих услед повреда били су фактори да разлика, по свему виђеном буде и превисока. ’’Краљевски клуб’’ славио је резултатом 60:75, а након утакмице говорио је Андрија Гавриловић:

Честитам Реал Мадриду јер су одиграли добру дефанзивну утакмицу током 40 минута. То је био наш проблем вечерас, а последња четвртина је само резултат њиховог рада у одбрани, пресинга и агресивности на скоку, што смо платили у последњих пет минута. Задовољан сам због реакције мог тима у трећој четвртини јер су се борили и ушли смо у последњу четвртину са вођством – рекао је у уводном излагању Гавриловић.

Уследила су новинарска питања, а прво је било да ли ће бити доселекције играча:

Не бих преузимао на себе одговорност шта треба да се уради, разумећете из ког разлога. Дерик Браун чека још два специјалистичка прегледа пре него што добије зелено светло да тренира са екипом. Он има повреду колена која је последица ранијих интервенција и ствар је у томе да треба да се врати у форму и под неким одређеним обимом рада има проблеме са коленом. Филип је јуче повредио колено. Био је на магнетној резонанци, истегнуо је укрштене лигаменте, требаће му неколико дана. Давидовац има бол у леђима и треба да санира ту упалу, ради терапије и лечи се медикаментима. Лазић је добио ударац у нос, али је био спреман да се врати, али због енергије коју је донео Добрић и због тога што је покрио то што је требало да дели са Бранком, тај притисак на лопту и одбрану од пик ен рола и плејмејкера га нисам користио више – истакао је тренер Црвене звезде.

А да ли је екипа била стегнута када се меч ломио:

Поготово у првој четвртини је било ситуација где смо ми били вероватно мало стегнути где смо били никог није било у рекету иако је договор и правило да увек најмање два играча иду на скок у нападу. Што се тиче њиховог офанзивног скока, Таварес после својих кретњи у дубину остаје и често хвата тај скок у нападу, Гаруба је исто агресиван. Требало је да играмо ту више физички, на ивици фаула – рекао је Гавриловић, а затим додао:

Покушао сам изменама и, на жалост, није никакво оправдање, али на неке играче су четири узастопне утакмице оставиле трага. Ту пре свега мислим на Перпероглуа, Дженкинс није био агресиван колико би требало и мислим да се ту исцрпела наша ротација у последњој четвртини и, такође на жалост, време ту јако брзо истекне и тројки 7/9 у последњој четвртини разлика је врло брзо отишла – закључио је Гавриловић.