Црвена звезда – Тотенхем 0:4 (0:1)

120

Црвена звезда је поражена од Тотенхема (0:4) у оквиру четвртог кола, групне фазе Лиге шампиона.

Већ у првом минуту сусрета, публика на Маракани је устала на ноге. Марин је сјајно проиграо Гарсију, који је хитро истрчао по десном боку и мало је фалило да искористи непажњу одбране гостију, али је у последњем тренутку интервенисао Роуз и успео да неутралише напад црвено-белих. Утисак је био да су црвено-бели изашли високо и да су у уводним тренуцима меча спречавали фудбалере Тотенхема да креирају нападе по средини терена. Прву прилику за госте имао је Кејн када га је упослио Ендомбеле, али је ударац енглеског нападача искоса са десне стране завршио поред гола.

Феноменалну шансу имао је Павков у 23. минуту. Прошао је Гарсија по средини, интервенисао је Фојт, лопта се одбила до Павкова који се нашао у врло изгледној прилици, али је са неколико метара шутирао директно у Газанигу, који је ногама успео да интервенише и заустави ударац нашег нападача. Дошли су гости до предности у 34. минуту, након врло бизарне ситуације. Прво је Кејн изашао пред Борјана и погодио стативу, потом је Сон са неколико метара шутирао, али је Милуновић на гол-линији успео да интервенише, већ у следећем тренутку је Кејн напуцао Сона од кога је лопта погодила пречку, да би се одбила до Ло Селса који је погодио мрежу Борјана.

Оквир гола је спречио црвено-беле да дођу до изједначења. На самом заласку првог дела игре, одиграо је Гарсија до Ван Ла Паре који је погодио стативу, а лопта се одбила до Санчеза који је неспретно интеревенисао и погодио пречку свог гола. На сличан начин је Тотенхем дошао у вођство, али Црвена звезда није имала среће у овој ситуацији.

Милојевић је већ на почетку другог полувремена извршио прву измену, па је Жандер ушао у игру уместо Гобељића. Наставили су црвено-бели са опасним приликама. Одузео је Гарсија лопту Дајеру у 49. минуту и повукао ка средини, потом проиграо Павкова који се уместо шута одлучио да асистира, али прејак је то био пас и за Марина и за нашег Аргентинца. Запретили су и на другој страни гости из Лондона, мало је фалило да Али угрози мрежу коју чува Борјан, али је Милуновић поново био на месту и расчистио опасност пред нашим голом.

Удвостручио је Тотенхем предност у 57. минуту када је Сисоко повукао контру, проиграо Алија који из прве упослио Сона, а Кореанац успео да матира Борјана. Већ у следећем нападу је покушао Павков када је упутио снажан ударац са више од 20 метара, али је Газанига успео да исконтролише лопту. Поново је био прецизан Сон, а играо се 61. минут меча. Убацио се Роуз по левој страни, послао оштру лопту кроз петерац, а на другој стативи се нашао брзоноги Сон којем није било тешко да проследи лопту у мрежу.

Милојевић се одлучио за промену формације, па је Павков заменио Гарсију, након чега су црвено-бели заигра са два класична нападача. Прошао је Ериксен по десном у 71. минуту и одиграо оштар пас за Кејна који са десетак метара шутира поред стативе. Догодио се пех у 80. минуту за наш тим, јер се Павков повредио, а Милојевић пре тога извршио све три измене, тако да је Црвена звезда у последњих десет минута дуела остала са играчем мање.

У стрелце се уписао и Ериксен у 85. минуту, када је након додавања Роуза послао лопту у мрежу Борјана, чиме је и постављен коначан резултат данашњег меча. Нажалост, Црвена звезда је утакмицу завршила са девет играча, јер се и Боаћи повредио у надокнади времена, након оштрог старта Скипа.

Црвена звезда – Тотенхем 0:4 (0:1)

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 42.381. Судија: Карлос Гранде. Стрелци: Ло Селсо у 34, Сон у 57. и 61. и Ериксен у 85. минуту. Жути картони: Петровић (Црвена звезда), Дајер, Скип (Тотенхем).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 46. Жандер), Дегенек, Милуновић, Родић, Петровић, Јованчић (од 61. Кањас), Марин, Ван Ла Пара, Гарсија (од 68. Боаћи), Павков.

Тотенхем: Газанига, Фојт, Санчез, Дајер, Роуз, Сисоко, Ендомбеле, Али (од 61. Ериксен), Ло Селсо (од 87. Скип), Сон (од 75. Сесењон), Кејн.

Претходни текстЗвезда у полуфиналу Купа Србије
Следећи текстРукометашице у полуфиналу Купа региона Центар