Радуловић и Пиплица срушили Тотенхем

200

Феноменално су одиграли црвено-бели омладинци и савладали Тотенхем у оквиру четвртог кола групне фазе Омладинске Лиге шампиона (2:0). Иницијативу наших бисера у резултат су претворили Радуловић и Пиплица, чиме је Црвена звезда освојила нова три бода у најелитнијем јуниорском такмичењу у Европи.

Изабраници Славољуба Ђорђевића су по веома тешким временским условима дочекали госте из Лондона. За утакмицу против Тотенхе, шеф стручног штаба наших талената прекомандовао је Марка Ћопића и Владимира Милетића из кадетске селекције црвено-белих коју са клупе предводи Марко Неђић.

Прву велику прилику за наш тим имао је Бурмаз у 13. минуту меча, када је након додавања Бабића који је сјајно прошао по левој страни, шутирао из прве са ивице казненог простора, али је лопта завршила поред стативе. Врло офанзивно у меч су ушли црвено-бели омладинци, па је мало фалило да Пантовић, већ у наредном минуту стигне сјајну лопту коју му је упутио Новаковић и изађе пред голмана, али је Де Би био за нијансу бржи. Далеко од свог гола је испуцао лопту Катић у 18. минуту, Радуловић је сјајно истрчао по левом боку и успео да захвати ударац који је зауставио Де Би.

Низали су се напади црвено-белих као на траци. Прошао је Бабић по левој страни у 28. минуту, потом одиграо повратни пас за Бурмаза који не успева најспертније да захвати лопту и да са неколико метара пошаље лопту у мрежу гостију. Феноменалну прилику имао је Пантовић у 38. минуту када га је Новаковић луцидним пасом спојио са голом. Међутим, ударац са десне стране искоса нашег најбољег стрелца завршава тик поред стативе. Имали су иницијативу наши омладинци током читавог првог полувремена, док су гости повремено претили из прекида, али Катић готово да није имао посла.

У други део игре се ушло нешто у мирније у односу на завршницу првих 45 минута. Ударац са дистанце опробао је везиста Тотенхема Вајт у 60. минуту, али је његов шут завршио поред гола Катића. На другој страни је Бурмаз искористио несмотреност Волкота и одузео му лопту на његовој половини, али није имао снаге да сам заврши акцију.

Наши бисери су дошли до предности у 69. минуту меча. Феноменално је Бабић главом спустио за Радуловића који је сјајно истрчао по левој страни, прецизно шутирао у даљи угао и рутински савладао голмана гостију. Била је то велика радост за наше таленте чија се иницијатива коначно исплатила. Покушавали су гости да узврате преко Бенета и Робсона, али Катић је био на висини задатка. Након што је наш тим дошао до предности, почело је да се игра много оштрије на средини терена, а истакао се и Катић у 90. минуту када је сјајном парадом зауставио ударац Бенета.

Коначан резултат поставио је Пиплица одмах по уласку у игру, када је реализовао феноменалну асистенцију петом Бабића и удвостручио предност нашег тима у 90. минуту меча.

Црвена звезда – Тотенхем 2:0 (0:0)

Стадион: ФК Вождовац. Гледалаца: 650. Судија: Себастиан Гишамер. Стрелци: Радуловић у 69. и Пиплица у 90. минуту. Жути картони: Митровић, Радуловић, Бурмаз, Пиплица (Црвена звезда), Сиркен, Бенет, Маркандеј (Тотенхем).

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић (од 67. Милетић), Лукић, Миликић, Пантовић (од 70. Бачанин), Новаковић, Бурмаз (од 90. Пиплица), Радуловић, Бабић.

Тотенхем: Де Би, Ејома, Сиркен, Боуден, Бинкс, Волкот, Оукли-Боте (од 78. Покетино), Вајт, Робсон (од 67. Витакер), Бенет, Маркандеј (од 84. Педер).

Претходни текстГавриловић: Избећи замку брзе кошарке Реала
Следећи текстЂорђевић и Радуловић: Показали смо право лице