Тирнанић: Државним рекордом желим до норме за Кину

35

Година личних рекорда за Милану Тирнанић, најбољу спринтерку АК Црвена звезда.

На првенству Србије у дворани истрчала је 7.41 секунди и уз титулу државне првакиње остварила норму за Европско дворанско првенство, које се у марту одржало у Глазгову.

Колико ми тај резултат значи говори да понекад и заборавим да сам трчала 7.36. Најпоноснија сам на резултат од 7.41, јер је дошао као изненађење у последњем тренутку. Све након тога ишло је са самопоуздањем – рекла је Милана.

Јединој представници нашег клуба у Глазгову, ово је било друго дворанско такмичење најбољих Европљана, али прво, како наводи, заслужено и са оствареном нормом.

Пре Европског првенства у Београду наступала сам на Балканијади у истој дворани, доста тога ми је већ било познато. Глазгов је био сасвим другачији. Можда сам крива што сам дозволила да ме конкуранција понесе, будем деконцентрисана у блоку, али било је то велико искуство, будући да се спремам за Светско дворанско првенство – истакла је Тирнанићева.

Испуњењем норме за такмичење у Кини која је 7.30 секунди, Милана би оборила државни рекорд на 60 метара који је спорији за једну стотинку.

Циљ ми је да одем на Светско првенство. Не само да истрчим норму и да одем, већ да тамо покажем да вредим за светски ниво. Ова сезона је одређенија од прошле, ја знам да то могу – истакла је Милана.

Летња сезона

Предводила је женски спринт и у хладној Финској на Купу Европских шампиона, где је бранила црвено-белу боју и у Скопљу као представница репрезентације Србије.

У Финској је било доста хладно. Температура од 10 степени није погодна за спринт. Трчали смо у хеланкама. Док је у Скопљу температура била за 30 степени виша – истакла је Милана.

На Купу Европе у Скопљу истрчала је лични рекорд на 100 метара од 11.50 секудни и поред проблема са вирусом који је владао у нашој репрезетацији.

Тренер ми говори ‘Некад кад се не осећаш добро, буде добра трка’. Мени се то не дешава, кад се добро осећам, добро трчим, кад се лоше осећам буде лоше. Ово је прва трка да нисам била сва своја и да сам добро трчала. Питање је сад, да сам се добро осећала да ли бих још боље трчала? Али лични је лични, да се разумемо – кроз смех говори Милана.

Повреда на такмичењу у Скопљу спутала ју је да сезону заврши првенством Балкана, иако је на првенству Србије била првопласирана на 100 метара.

За успех је неопходна сарадња тренера и атлетичара. Двогодишњу сарадњу Милана има са тренером Невеном Ранићем.

Имеђу нас влада добра комуникација, искреност и поверење. Верујем у њега, колико и он у мене, верујем у наш успех и у оно колико можемо. Ту је да ме сваки пут мотивише – истакла је Тирнанићева.

Милана се увелико спрема за зимску сезону, прижељкујући такмичења у Србији и региону, које наш клуб традиционално обезбеђује најбољим атлетичарима.

Претходни текстМарин: Пружићемо максимум за победу
Следећи текстЗвезда у акцији против расизма