Још један Куп Србије за младе ватерполисткиње

167

Ватерполисткиње Црвене звезде освојиле су још један трофеј Купа Србије, пошто су на финалном турниру за играчице рођене 2000. године у Новом Саду победиле Војводину 12:10 и Палилулу 15:11. Црвено-беле су недавно освојиле Куп Србије и у конкуренцији ватерполисткиња рођених 2002. године и касније, а већина играчица са тог турнира играла је и сада.

Трофеј су освојиле: Миона Ивковић, Марија Мијушковић, Ања Мишковић, Татјана Теодоровић, Ива Лујић, Катарина Зелић, Дијана Миловановић, Маргарета Миљковић, Јелена Шарац, Христина Илић, Андреа Гашић, Јована Тодоровски, Марија Тодоровић и Анастасија Корени.

У првом мечу црвено-беле су биле боље од Војводине са 12:10 (3:3, 1:2, 4:2, 4:3). У првом полувремену су се екипе смењивале у вођству. Војводина је водила 3:1, затим је Звезда преокренула на 4:3, а Новосађанке су касније још једном имале предност и са резултатом 5:4 се отишло на одмор. Звезда је поново стигла до гола предности и одржавала га је до краја трећег периода. Црвено-беле су средином одлучујуће четвртине стекле три гола предности. Три минута пре краја било је 11:10 за екипу Иване Ћоровић, а коначних 12:10 44 секунде пре краја поставила је Татјана Теодоровић.

Најефикаснија је била Христина Илић са пет голова. По два су постигле Ања Мишковић и Андреа Гашић, а по један Татјана Теодоровић, Ива Лујић и Дијана Миловановић.

У другом сусрету Звезда је одлично почела против Палилуле, повела 3:0 и ту предност је одржавала до краја прве четвртине. У наставку је било и 8:3, али је Палилула ухватила прикључак и до полувремена је смањила на 9:6. Звезда се поново одвојила у наставку, стекла шест голова предности 10 минута пре краја меча и решила питање победника. Ања Мишковић је била најефикаснија са пет голова, колико је постигла и играчица Палилуле, Ана Милићевић. Андреа Гашић је додала три, Христина Илић два, а по једном су прецизне биле Марија Мијушковић, Татјана Теодоровић, Ива Лујић и Јована Тодоровски.

Екипу Звезде на финалном турниру је предводила Ивана Ћоровић.

Претходни текстЦрвено-беле убедљиве против Радничког
Следећи текстДоживети стоту!