Пролетер – Црвена звезда 0:2 (0:0)

100

У оквиру 15. кола Суперлиге Србије, фудбалери Црвене звезде савладали су Пролетер у Новом Саду, чиме је настављен победнички низ који наш клуб има у домаћем шампионату.

Црвена звезда је у досадашњим дуелима са новосадским Пролетером била успешнија толико да домаћин ни у једном од четири одиграна сусрета није успео да постигне гол нашем клубу.

Први покушај на мечу дело је Милоша Вулића који је опробао ударац са дистанце у петом минуту, али је лопта са ивице казненог простора отишла поред стативе домаћих. У уводним тренуцима утакмице, напади београдских црвено-белих су углавном ишли преко Симића и Марина који су покушавали да пасовима у простор пронађу Павкова. У 18. минуту меча, видели смо два снажна ударца на обе стране. Покушај Вељка Симића завршио је преко пречке и шут Бранислава Јовановића после одбитка, који је завршио поред гола Црвене звезде.

Феноменално су комбиновали Гарсија и Гајић по десној страни у 23. минуту сусрета, када је Аргентинац пасом кроз ноге Ковачевићу упослио нашег бека, који је послао оштру лопту у петарац коју Павков не успева да захвати. Неколико минута касније, гужва у шеснаестерцу Пролетера. Покушао је Марин да упосли Гарсију, деловало је опасно, али је Ковачевић у последњем тренутку интервенисао. Изгледну прилику имао је Павков у 30. минуту, када је Родић центрирао нашем нападачу који се сјајним кретањем извукао на прву стативу и шутирао главом, али је Петрић био на месту и зауставио тај ударац.

Поново је Павков био највиши у скоку када је у 35. минуту добио сјајну лопту од Марина, али је његов ударац са десетак метара, завршио поред гола. Константно су претили из ваздуха изабраници Владана Милојевића, овог пута је Милуновић шутирао после корнера који је извео Марин, међутим, на одмор се отишло без голова.

Покушао је Симић у 50. минуту, након што је Павков успео да спусти лопту и да га проигра, али је превише био искоса наш везиста да би успео да постигне погодак, након тога је и Кањас опробао ударац са дистанце, али су успели то да блокирају дефанзивци Пролетера. Упорност се исплатила Симићу, сјајно је прошао по левој страни и упутио оштар пас у казнени простор на који је натрчао Гарсија у 59. минуту и из петерца послао лопту у мрежу чиме је довео наш тим до предности.

Интересантно је да је одмах по датом поготку Црвене звезде, Владан Милојевић одлучио да на терен убаци још једног нападача, па је Боаћи заменио Симића, а наш клуб прешао у формацију са два шпица. Уједно је и Јованчић заменио Вулића. Феноменално је пасом у простор пронашао Гарсија нашег нападача Павкова, који је претрчао свог чувара, али шутирао поред Петрићевог гола. Покушали су и фудбалери Пролетера у 80. минуту преко Пејића који је снажно шутирао из велике удаљености, међутим, непрецизно.

И онда феноменални дриблинзи Милана Јевтовића који је одмах по уласку у игру показао своје техничке способности. Прошао је по левој страни, надмудрио Танасина и Андрејевића, да би упослио Боаћија ком није било тешко да голом крунише феноменалну акцију нашег крилног нападача у 82. минуту. Комбинација фудбалера који су ушли са клупе код другог гола Црвене звезде, чиме је Милојевић показао да је погодио са изменама. Још једном су искомбиновали Јевтовић и Боаћи, али нешто бржа лопта за нашег нападача, чиме је и завршен сусрет у Новом Саду.

Пролетер – Црвена звезда 0:2 (0:0)

Стадион: Карађорђе, Нови Сад. Гледалаца: 1500. Судија: Данило Грујић. Стрелци: Гарсија у 59. и Јевтовић у 82. минуту.

Пролетер: Петрић, Пејић, Миросављев, Марјановић (од 83. С. Јовановић), Леандро, Б. Јовановић (од 73. Рушевић), Андрејевић, Шћепановић (од 64. Новаковић), Танасин, Бабић, Ковачевић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Панков, Родић, Кањас, Вулић (од 62. Јованчић), Марин, Гарсија, Симић (од 62. Боаћи), Павков (од 81. Јевтовић).

Претходни текстГавриловић: Меч у Загребу је озбиљан испит за нас
Следећи текстРукометашице сигурно до нових бодова