Јадран прекинуо Звездину серију

84

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у 7.колу Триглав регионалне лиге на 25. мају од екипе Јадран Царине из Херцег Новог 5:11 (2:3, 2:3, 0:3, 1:3).

Нису успели црвено-бели да продуже победнички низ на четири утакмице и „скину“ скалп фавориту и учеснику Лиге шампиона, осалбљени неиграњем Николе Рађена. Иако су у среду гости играли против Олимпијакоса у Атини у Лиги шампиона, у трећој четвртини су успели да преломе меч у своју корист.

Прво полувреме изједначено, егал борба, чврста утакмица. У првој четвртини видели смо чак три петерца, а превага на страни Новљана био је Ђуро Радовић. Три гола у мрежи Иванова, могло је и четири, али је успешнији био Звездин голман и одбранио му други петерац на истеку првог периода игре. Стрелци за Звезду били су Вук Милојевић и Марко Јанковић са пет метара – 2:3.

У другој деоници по два гола на обе стране. Звезда је два пута стизала до изједначења, прво преко Марка Радовића, а затим и преко Стефана Илића, који је искористио ситуацију са играчем више, али су Ђуро Радовић и Марко Петковић сачували предност Јадрана пред полувреме, (4:5). Истакао се Виктор Иванов са три одбране и још једним одбрањеним ударцем са пет метара, овог пута Аверки, али његови саиграчи нису то успели да материјализују у нападу.

У трећем периоду игре гости су преломили сусрет у своју корист. Звезда није имала среће у неким ситуацијама, а Јадран је искористио две контре да се резултатски одлепи на три гола разлике преко Спајића и Баничевића (4:7), претходно Марко Јанковић није био прецизан из петерца. На другој страни, четврти казнени ударац за Јадран искористио је Ђуро Радовић, његов пети гол за 4:9 пред последњих осам минута.

У последњем кварталу Јадран је преко Вучуревића (2 гола) и Аверке (петерац) потврдио победу, а Танкосић је поставио коначних 5:11, након четири одбране Тешановића на голу гостију.

Стрелци за Црвену звезду били су Милојевић, Јанковић, Радовић, Илић и Танкосић.

У наредном колу црвено-бели гостују екипи Шапца, а у среду је на програму меч четвртфинала Купа Србије против Војводине.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАДРАН ЦАРИНЕ 5:11 (2:3, 2:2, 0:3, 1:3)

Београд, базен:“25.мај“. Играч више: Црвена звезда 6(2), Јадран 3(2). Петерци: Црвена звезда 2(1), Јадран 3(5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум, Шулц, Васин, Илић 1, Аџић, Јанковић 1(1), Милојевић 1, Вукићевић, Гусаров, Радовић 1, Иванов, Глигоријевић. Тренер: Игор Милановић

ЈАДРАН: Тешановић, Чагаљ, Попадић, Обрадовић, Баничевић 1, Аверка 1(1), Данило Радовић, Гардашевић, Ђ.Радовић 5(2), Соајић 1, Бркић, Петковић 1, Дарко Ђуровић, Вучуревић 2. Тренер: Петар Радановић

Претходни текстЗвезда добија телевизију!
Следећи текстПораз црвено-белих након пет сетова