Убедљиви омладинци за прво место

69

Феноменални су били црвено-бели јуниори и у дербију 12. кола Омладинске лиге Србије, након преокрета, успели да убедљиво савладају Бродарац резултатом 4:1. Изабраници Славољуба Ђорђевића су се овом победом попели на врх табеле јуниорског такмичења.

Славољуб Ђорђевић је за овај меч могао да рачуна на Николу Крстовића, нападача првог тима, а његови изабраници су имали додатан мотив да се добро покажу, јер их је са трибина гледао шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић.

Ушли су врло офанзивно у меч црвено-бели омладинци, када је Новаковић проиграо Пантовића који је већ у петом минуту могао да доведе наш тим до предности, али је ударац искоса са десне стране зауставио Новић. Претили су наши таленти преко расположеног Пантовића који је и у 22. минуту сјајно прошао по десној страни и одиграо идеалну повратну лопту, али никог није било на другој стативи. Ипак, Бродарац је дошао до предности преко Караклајића који је прихватио лопту на левој страни и ударцем из прве успео да матира Катића, а играо се 29. минут меча.

Врло је узбудљиво било у 40. минуту, прво је Крстовић покушао главом након скраћеног корнера који су одиграли Новаковић и Радуловић, а потом је у следећем нападу шутирао. Новић је тај покушај одбио до Пантовића, а ударац нашег крилног нападача је изблокирао Мисић. Могли су наши омладинци да поравнају резултат у 43. минуту, када је Симовић показао на белу тачку после фаула Мисића над Радуловићем у казненом простору. Одговорност је преузео Крстовић, шутирао врло снажно, али затресао пречку.

У другом полувремену, потпуна голеада Црвене звезде и преокрет резултата. Све је почело у 53. минуту када је Крстовић покушавао у казненом простору, дефанзивци Бродарца успевали да то неутралишу, али је лопта дошла до Новаковића који је прецизно шутирао са двадесетак метара и донео изједначење нашем тиму. До преокрета се дошло у 65. минуту када су Благојевић и Пантовић комбиновали по левој страни и пронашли Радуловића који је са десетак метара шутирао снажно, Новић је успео да закачи лопту, али не и да је заустави.

Бурмаз је одмах по уласку у игру показао колико је опасан, јер је након центаршута са десне стране био највиши у скоку и погодио пречку. Трећи гол Црвене звезде дошао је након сјајне минијатуре Новаковића, када је наш везни фудбалер у 73. минуту предриблао двојицу фудбалера по левој страни, потом одиграо оштар пас кроз петерац који је испратио Бабић и претворио у гол. Три минута касније, црвено-бели постижу и четврти погодак. Бабић се сјајно заградио и ослободио чувара по десном боку, а затим упутио прецизан центаршут за Радуловића који рутински шаље лопту у мрежу и поставља коначан резултат меча.

Црвена звезда – Бродарац 4:1 (0:1)

Судија: Новак Симовић. Стрелци: Новаковић у 53, Радуловић у 65. и 76. и Бабић у 73. минуту за Црвену звезду, а Караклајић у 29. минуту за Бродарац.

Црвена звезда: Катић, Гачић, Благојевић, Матић (од 82. Илић), Лукић, Миликић, Пантовић, Новаковић, Крстовић (од 66. Бурмаз), Пиплица (од 55. Бабић), Радуловић (од 84. Пешовић).

Бродарац: Новић (од 59. Симић), Јовановић (од 74. Лончар), Мисић, Бачкуља (од 77. Тодоровић), Л.Илић, Ј.Илић, Нешић (од 59. Тошковић), Вукосављевић, Караклајић, Миладиновић, Марјановић.

Претходни текстГавриловић: Прва четвртина и шут за три поена
Следећи текстЦрвена звезда – Химки, седми чин 3:3 (историјат)