Црвена звезда – ТСЦ 3:1 (2:0)

118

Још једну добру партију у домаћем шампионату пружили су изабраници Владана Милојевића и савладали ТСЦ (3:1) у оквиру 14. кола Суперлиге Србије.

Врло су опрезно ушле у меч обе екипе. Црвено-бели су покушавали да лоптама кроз средину терена пронађу Бена и Томанеа, док су гости из Бачке Тополе нападима по страни тражили пут до мреже коју чува Поповић. Црвена звезда је дошла до предности у 12. минуту меча када је Марин извео прекид са леве стране, оштро центрирао и пронашао Томанеа који је спретно реаговао и послао лопту у мрежу.

Могао је и Бен да се упише у стрелце у 18. минуту када се нашао у изгледној позицији и шутирао искоса са десне стране. Био је то добар ударац нашег крилног нападача, али је Филиповић успео да правовремено интервенише и заустави лопту. После одлично креиране акције у 26. минуту, од стране капитена Марина, лопта је стигла до Бена који је са 11 метара шутирао, али је ударац завршио преко пречке. Неколико минута касније, прошао је Вукановић по десној страни, послао оштру лопту у петерац за Томанеа, али су интервенисали дефанзивци гостију.

Опробао је ударац са дистанце Жандер у 37. минуту, али је лопта ударила спољни део мреже. Повукао је Бен контру и проиграо нашег бека који се сјајно кретао по левој страни и са ивице казненог простора упутио ударац, али без промене резултата. Комбиновали су наши фудбалери у 40. минуту, Гобељић је одиграо за Бена, а овај врло домишљато проиграо Вулића, међутим голман гостију прати акцију и правовремено реагује. Феноменалну прилику је имао Вукановић, након испуцавања Поповића. Наш крилни нападач је имао чист пут до гола, али је био неодлучан, што је олакшало посао Филиповићу. Ипак, предност је удвостручена у 44. минуту када је Гобељић шутирао са десне стране, лопта је закачила Грабежа, променила правац и завршила у мрежи ТСЦ-а.

Већ на старту другогполувремена, Томане је имао стопостотну прилику. Марин је послао прецизну лопту и “спојио” португалског нападача са голом, али је његов покушај завршио поред стативе. Играо се 50. минут, а поново је све кренуло од нашег капитена који је упослио Вукановића, чији ударац, искоса са леве стране, бива изблокиран. Комбинација Симића и Бена из 55. минута није крунисана голом, утисак је, због нешто брже лопте коју је изданак наше Омладинске школе послао репрезентативцу Комора.

У 63. минуту меча, видели смо још један аутогол, али овог пута је лопта завршила у мрежи Поповића. Прошао је Дуроњић по левој страни напада, одиграо пас у казнени простор црвено-белих, лопта је збунила све наше дефанзивце, а највише Жандера који је послао лопту у сопствену мрежу. Опробао је Марин шут са ивице казненог простора у 70. минуту, али је његов ударац зауставио Филиповић. Фудбалери ТСЦ-а су покушали из корнера да угрозе Поповићев гол, међутим наши дефанзивци су били на висини задатка.

Искупио се Жандер у 78. минуту, када је сјајно прошао по левој страни и одиграо повратну лопту за Симића који из прве шутира у рашље гола Филиповића. Прилику да постигне четврти гол за наш тим имао је Вулић, поново је Марин био тај који је пронашао слободног играча у противничком шеснаестерцу, али је ударац нашег везисте завршио тик поред стативе. Лукав покушај Дуроњића у 87. минуту, али није успео да надмудри Поповића који је врховима прстију послао лопту преко пречке, чиме је и завршен данашњи сусрет.

Црвена звезда – ТСЦ 3:1 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 4218. Судија: Јован Шегрт. Стрелци: Томане у 12, Грабеж у 44. (аутогол) и Симић у 78. минуту за Црвену звезду, а Жандер у 63. минуту (аутогол) за ТСЦ. Жути картон: Срђан Грабеж.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић (од 74. Гајић), Милуновић, Дегенек, Жандер, Петровић, Вулић, Марин, Вукановић (од 52. Симић), Бен, Томане (од 69. Павков).

ТСЦ: Филиповић, Варга, Скопљак, Томановић, Бабић, Тумбасевић (од 80. Галић), Милићевић, Дуроњић, Грабеж, Лукић (од 80. Шинковић), Силађи.

Претходни текстМонтана боља од Црвене звезде у 5. колу WABA лиге
Следећи текстМилојевић: Заслужена победа