Половичан успех кадеткиња на првом WABA турниру у Подгорици

56

Кадеткиње ККЖ Црвена звезда Комбанк оствариле су половичан успех на првом турниру У17 WABA лиге у Подгорици.

„Звездине звездице“ су на турниру који је одржан у новој, подгоричкој „Бемакс арени“ победиле домаћина Будућност Бемакс са 59-51, а затим су поражене у другом мечу од Ловћена Бемакс са 57-40.

Након изједначене борбе у прве три четвртине у првом мечу турнира који је почео у 10 часова, „Звездице“ су савладале вршњакиње из Будућности захваљујући бољој игри у финишу. Меч винер је била Јована Спасовски. При резултату 48-49, Спасовски је везала две тројке, уз одличну одбрану целог тима, претходила је освојена лопта Иве Кецман, и преломила меч у корист Црвене звезде. Управо је Јована Спасовски након офанзивног скока потврдила прву победу свог тима, 51-58.

Марија Авлијаш је била најефикаснија са 15 поена, пратиле су је Сара Васиљевић са 13 поена и Јована Спасовски са 12.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Ивановић, Рунић 9, Васиљевић 13 (3ас), Кецман 4 (4укл), Вуловић, Матић, Ћулибрк 2, Зечевић 2 (6ск 2блк), Ћаћић 2, Станковић, Спасовски 12 (4ск), Авлијаш 15. Тренер: Немања Планојевић

У другом мечу против екипе Ловћен Бемакс (14 часова) изједначено је било у првој четвртини, али је умор након треће утакмице у четири дана умногоме допринео да екипа Немање Планојевића нагло падне у наставку меча, што је Ловћен искористио и направио недостижну предност за коначних 57-40.

Марија Авлијаш је била најефикаснија и у другом мелу са 9 поена, а по 8 су убациле Сара Васиљевић и Ива Кецман.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Ивановић 3, Матић, Васиљевић 8, Кецман 8 (3ск), Рунић 7 (2ас), Зечевић 2 (8ск 1блк), Станковић 3, Ћулибрк, Авлијаш 9 (6ск 2ас), Спасовски (4ск), Вуловић, Ћаћић. Тренер: Немања Планојевић

До краја 2019. године на програму су још два турнира У17 WABA лиге, оба у Београду. Први 24. новембра у сали „Радивој Кораћ“, а домаћин је ЖКК Радивој Кораћ. Уз домаћина и Црвену звезду учествоваће и ЖКК Приморје из Ријеке. Други 22. децембра у хали „Баскет Сити“ у организацији ККЖ Црвена звезда Комбанк, уз учешће ЖКК Радивој Кораћ, ЖКК РМУ Бановићи и ЖКК Jumper из Зенице.

Наредног викенда „Звездине звездице“ настављају са обавезама у Триглав ЖКЛС, противник је ЖКК Гимназијалац Тигар из Пирота, у оквиру 3. кола.

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали у Истанбул
Следећи текстПанков: Оставићемо срце на терену