Црвено-бели отпутовали у Истанбул

81

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у понедељак у Истанбул где их већ у уторак очекује дуел са Анадолу ЕФЕС-ом у оквиру 5.кола Еврлиге.

Први „дупли програм“ доноси црвено-белима напорну недељу у којој их поред дуела са прошлосезонским финалистом Евролиге, очекује и утакмица са Хикијем, али и пут у Загреб на утакмицу АБА лиге са Цибоном.

Након убедљиве победе над екипом Меге, времена за припрему наредне утакмице нема пуно, али према речима тренера Андрије Гавриловића црвено-бели ће изаћи на паркет дворане „Синан Ердем дом“ са циљем да одиграју добру утакмицу:

Победа над екипом Меге нам је дала простора да „дишемо“ али са друге стране календар је немилосрдан и чека нас прва недеље у којој имамо „дупли програм“. Противник у уторак нам је прошлосезонски финалиста Евролиге одлична екипа ЕФЕС-а. Већ у понедељак рано ујутру путујемо за Истанбул, свесни смо да немамо никакав императив, али ако желимо да поштујемо ово што смо у недељу урадили, требало би да не направимо корак уназад – рекао је тренер црвено-белих.

У тим се након краћег одсуства уз дозволу клуба због рођења првог детета вратио Били Берон, који очекује да Црвена звезда направи искорак у уторак:

Стигли смо до важне победе у АБА лиги, која нам значи, јер треба кренути од позитивног. Видите да се многи евролигашки тимови муче у својим првенствима, али ово је тек почетак дуге, дуге сезоне, и треба да учимо из претходног периода. Добра ствар је да нас очекује толико утакмица, бићемо све бољи и бољи како сезона буде одмицала. Ово је почетак тешке недеље, прво ЕФЕС, па онда Химки. Турски тим има дубину,свој квалитет као уосталом и свака екипа у Евролиги. ЕФЕС – изванредни бекови, изванредни високи играчи. Мораћемо као тим и целина да одиграмо добру утакмицу. Све креће од одбране, ту морамо да одиграмо чврсто и агресивно, да будемо стрпљиви јер се утакмица игра 40 минута а напад ће доћи уз то – рекао је Били Берон

Утакмица ЕФЕС – Црвена звезда мтс игра се у уторак од 18.30 часова у дворани “Синан Ердем дом”, црвено-бели се одмах након утакмице враћају за Београд, и почиње припрему утакмице са Химкијем у дворани “Александар Николић” која је на програму у четвртак од 19 сати.

Претходни текстСениорке првакиње државе у кросу
Следећи текстПоловичан успех кадеткиња на првом WABA турниру у Подгорици