Црвено-бели убедљиво до четвртфинала Купа

104

Одбојкаши Црвене звезде остварили су победу у осмини финала Купа Србије против Клека Србијашуме резултатом 3:0, по сетовима 25:17, 25:15, 25:12.

Наши одбојкаши су оправдали улогу фаворита, убедљиво су савладали екипу Клека и пласирали се у четвртфинале Купа. Тренер Томислав Кукањац је одлучио да у овом мечу пружи прилику играчима са мањом минутажом, а они су на најбољи начин оправдаии његово поверење.

Одлично су црвено-бели почели меч и на половини првог сета водили са 13:8. Пришли су гости на минус два, али су наши играчи одмах одговорили и вратили предност од пет поена. Звезда у завршници везује четири поена и преко Николе Мељанца долази до осам сет лопти, а другу користи Милутин Нејић за 1:0 – 25:17.

Наставила је екипа Томислава Кукањца са одличном игром и у другом сету, па је убрзо повела са 11:4. Серијом од четири поена Звезда је стигла до двоцифрене предности (19:9). На крају је наш тим без проблема решио и други сет у своју корист ас сервисом Вељка Машуловића – 25:15.

На почетку трећег периода игре црвено-бели су и даље диктирали своју игру и контролисали резултат. Постепено су повећавали предност, да би са два везана ас сервиса Мељанца стигли до вођства од 15:9. Звезда је до краја меча гостима препустила још само три поена, а на сервис Милоша Поповића наши играчи су везали шест поена и остварили убедљив тријумф – 25:12.

Најефикаснији на мечу био је Никола Мељанац са 15 поена. Лука Тадић је уписао 11, а Урош Николић и Милутин Нејић по 9 поена.

Одбојкаши Црвене звезде у суботу 26. октобра од 19 часова гостују Јединству у Старој Пазови у оквиру 4. кола БПШ Суперлиге Србије.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КЛЕК СРБИЈАШУМЕ 3:0 (25:17, 25:15, 25:12)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 100. Судије: Владимир Цветковић и Драгана Виторовић. Трајање меча: 57 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 15, Јевтић (либеро), А. Николић 2, Тадић 11, Трифуновић (либеро), У. Николић 9, Поповић 3, Фет 7, Нејић 9, Машуловић 1, Андоновић 5. Нису играли: Петковић, Додић, Павловић. Тренер: Томислав Кукањац.

КЛЕК: Јањић (либеро), Томић 5, Тановић 2, Симон, Рајлић 2, Салатић, Филипас 8, Михајловић, Ђукановић, Петровић (либеро), Провиџало 4, Кисић 1. Није играо: Славнић.

Претходни текстЗвездине даме после преокрета до четвртфинала Купа
Следећи текстТотенхем – Црвена звезда 5:0 (3:0)