Без бодова за омладинце у Лондону

39

Изабраници Славољуба Ђорђевића доживели су пораз од Тотенхема (2:9) у оквиру трећег кола, групне фазе Омладинске Лиге шампиона.

Тотенхем – Црвена звезда 9:2 (3:1)

Стадион: Тренинг центар ФК Тотенхем. Судија: Ајван Грифит. Стрелци: Бурмаз у 43. и Волкот у 50. (аутогол) за Црвену звезду, а Бенет у 3, Перот у 30, 32, 72. (из једанаестерца) и 85, Робсон у 49, Етете у 81, Вајт у 91. и Магома у 93. минуту за Тотенхем. Жути картони: Миликић, Матић (Црвена звезда).

Тотенхем: Де Би, Ејома, Сиркен (од 84. Лусала), Боуден (од 84. Џон), Бинкс, Волкот, Вајт, Перот, Робсон (од 64. Магома), Бенет (од 79. Покетино), Маркандеј (од 79. Етете).

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић, А. Лукић, Миликић (од 46. Писар), Пантовић (од 85. Дедијер), Новаковић (од 51. Илић), Бабић, Бурмаз (од 85. Пешовић), Радуловић (од 62. Пиплица).

Као и у претходна два сусрета, Славољуб Ђорђевић је извео нешто млађу поставу у односу на противника, а наши бисери су изашли офанзивно, у формацији са два најистуренија нападача- Бабићем и Бурмазом.

Домаћи су дошли до предности већ у трећем минуту сусрета, када је један од најбољих актера на гостовању у Минхену- Катић, неспретно испуцао лопту, што је искористио Бенет и погодио празну мрежу црвено-белих. Рано примљен гол није обесхрабрио наше таленте који су наставили да нападају и покушавали да високим пресингом натерају последњу линију Тотенхема на грешку.

Удвостручили су предност фудбалери Тотенхема преко Перота у 30. минуту када је спретно реаговао на асистенцију Бенета и постигао погодак. Покушали су изабраници Славољуба Ђорђевића да узврате већ у наредном минуту, али ударац главом Благојевића после корнера Радуловића завршава преко гола. Нешто спорију повратну лопту Митровића за Катића искористио је Перот и довео свој тим до три гола предности у 32. минуту сусрета. Уследио је одговор Црвене звезде преко Бурмаза у 43. минуту меча. Сјајно се ослободио двојице чувара, ушао са леве стране у средину, а потом упутио снажан ударац са ивице казненог простора и смањио заостатак нашег тима.

Друго полувреме је почело врло динамично. Четврти гол за тим из Лондона постигао је Робсон након центаршута Ејоме у 49. минуту, а само минут касније погодак и за Црвену звезду. Сјајно је прошао Пантовић по десној страни и упутио оштар центаршут, а неспретно је интервенисао Волкот и послао лопту у сопствену мрежу. Феноменалну прилику имали су наши јуниори у 69. минуту након потпуне иницијативе коју су имали у другом делу игре. Благојевић је снажно шутирао са леве стране, лопта се одбила до Бурмаза чији ударац са неколико метара успева да блокира дефанзивац домаћих.

Пети гол за Тотенхем дошао је након ударца са беле тачке. Пантовић је фаулирао Сиркена, а сигуран са једанаест метара био је Перот у 72. минуту. Девет минута касније у стрелце се уписао и Етете, а у 85. минуту је поново био прецизан Перот. У зауставном времену су поготке постигли и Вајт и Магома, чиме је постављен коначан резултат меча у Лондону. За сво то време, покушавали су црвено-бели преко Пиплице и Бабића да смање заостатак, али нису имали среће. Утисак је да наши бисери нису заслужили да изгубе оволиком разликом, као и да су током већег дела меча били егал са домаћином.

Претходни текстКонференција за медије председника Небојше Човића
Следећи текстЗвездине даме после преокрета до четвртфинала Купа