Тотенхем – Црвена звезда 5:0 (3:0)

99

Црвена звезда је поражена од Тотенхема у оквиру трећег кола, групне фазе Лигешампиона (0:5).

Владан Милојевић за овај сусрет није могао да рачуна на Ричмонда Боаћија, који је остао у Београду због повреде, тако да се наш тренер одлучио да као најистуренијег играча на терен пошаље Томанеа.

Ушле су обе екипе врло борбено у меч, а први покушај имао је Сон у четвртом минуту када је прошао по средини и шутирао, али је Борјан био на висини задатка. Ипак, домаћи су дошли до предности у деветом минуту када је Ламела центрирао из корнера, а највиши у скоку био Кејн. Запретили су црвено-бели у 15. минуту када је Марин променио страну и пронашао Гобељића који се сјајно убацивао по десном боку и центрирао из прве, али никога није било на другој стативи. Други погодак за “певце“ дело је Сона који је спретно реаговао на убачај Ламеле и постигао гол у 16. минуту меча.

Мајсторска минијатура Марина у 20. минуту када је са неколико сјајних потеза надмудрио Сона и пронашао Милуновића чији ударац главом завршава преко гола који чува Газанига, а на другој страни се истакао Борјан сјајном парадом после ударца Дејвиса. Поново су запретили црвено-бели са десног бока, а играо се 27. минут. Центрирао је Гобељић, пронашао је Ван Ла Пару чији ударац главом успева да намучи Газанигу, али не завршава иза његових леђа. Потом је и Гарсија запретио ударцем из окрета са ивице казненог простора, међутим лопта завршава преко гола.

Сјајно је играла Црвена звезда у овим моментима, претили су наши офанзивци и покушавали да кроз игру по боковима пронађу пут до гола који чува Газанига. Играо се 37. минут, а у главној улози је поново био Гобељић. Шутирао је и напуцао Дејвиса, лопта му се вратила у ноге, а он је упутио нешто између шута и паса, те погодио Марина од кога лопта одлази тик поред стативе. Без обзира на теренску иницијативу Црвене звезде, домаћи су успели да постигну и трећи погодак у првом полувремену, а стрелац је био Сон на асистенцију Ендомбелеа у 44. минуту сусрета.

На полувремену се Дарен Андертон, саиграч Горана Буњевчевића из времена док је прослављени фудбалер носио дрес лондонског клуба, обратио публици и евоцирао успомене на период док су заједно играли за Тотенхем. На стадиону је угостио супругу и ћерку нашег некадашњег фудбалера, како би још једном указао почаст преминулом саиграчу.

Покушавали су црвено-бели фудбалери од старта другог дела игре да ухвате резултатски прикључак. Поново је Гобељић био најопаснији, када се сјајно убацио по десном боку и шутирао, али директно у голмана домаћег тима. Прошао је Ауриер у 57. минуту и одиграо повратни пас за Ламелу који се окренуо у казненом простору и матирао Борјана. Сличну ствар је могао да уради и у следећем минуту, али је овог пута наш чувар мреже био успешнији и зауставио његов ударац.

Одлучио се Владан Милојевић за двоструку измену после сат времена игре. Ушли су Павков и Петровић, а изашли Томане и Кањас. Сјајну прилику имао је Гарсија, одузео је лопту дефанзивцима Тотенхема, додао до Марина који га је проиграо, након чега је Аргентинац упутио снажан ударац, али је Газанига одбранио. Упослио је Родић нашег капитена у 70. минуту, Марин се сјајно наместио и покушао да пласира лопту у даљи угао, међутим она је завршила поред стативе. Други погодак на мечу и укупно пети за свој тим постигао је Кејн у 72. минуту када је шутирао искоса са леве стране.

Прилику је добио и Вукановић који је у 82. минуту заменио Ван Ла Пару, у моментима док је трајао период нешто мирније игре. Покушавали су наши фудбалери да постигну погодак, али је резултат остао непромењен.

Тотенхем – Црвена звезда 5:0 (3:0)

Стадион: “ФК Тотенхем”. Гледалаца: 51.743. Судија: Марко Гуида. Стрелци: Кејн у 9. и 72, Сон у 16. и 44. и Ламела у 57. минуту. Жути картон: Милуновић (Црвена звезда).

Тотенхем: Газанига, Вертонген (од 73. Фојт), Санчез, Ауриер, Ендомбеле, Дејвис, Сисоко, Ламела, Али (од 79. Ло Селсо), Сон (од 68. Дајер), Кејн.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић, Кањас (од 62. Петровић), Вулић, Марин, Гарсија, Ван Ла Пара (од 82. Вукановић), Томане (од 62. Томане).

Претходни текстЦрвено-бели убедљиво до четвртфинала Купа
Следећи текстИграчи после Тотенхема: Биће боље у Београду