Пораз Црвене звезде у Новом Месту

84

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од Крке у Новом Месту 79:77 (17:20, 20:25, 18:16, 24:16) у утакмици 3.кола АБА лиге, чиме су црвено-бели доживели и други узастопни пораз у регионалном такмичењу.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде која је одиграла још једну слабу утакмицу био је Никола Јовановић са 16 поена и 7 скокова, док је Перпероглу убацио 14.

Прва деоница протекла је у резултатској „клацкалици“ а тај период обележио је центар Црвене звезде Никола Јовановић који је за 5 минута имао изванредан учинак од 11 поена , 5 скокова и једну украдену лопту.

Црвено-беле је резултатски одлепило неколико убачених тројки (Давидовац две и Добрић једну) уз 4 везана поена Лоренза Брауна. Црвена звезда је средином те деонице дошла и до максималних +8 и ту предност од 6-8 поена је одржавала до краја првог полувремена (45-37).

У наставку, ништа није наговештавало изједначену утакмицу, црвено-бели су поново имали нападачки празан ход, што је домаћин искористио и стигао у 25.минуту до изједначења 48:48, након везаних поена Рамљака и двојке Лавала.

Ипак ту серију домаћина „пресекао“ је Перпероглу тројком, поново је виђена резултатска „клацкалица“ а у последњој деоници Јошило са две тројке и Коузи донели су предност домаћину, у једном тренутку и од 6 поена предности 79:73 након које црвено-бели нису успели да се врате чиме су дошли до новог пораза у регионалном такмичењу.

КК Црвена звезда мтс:

Л.Браун 12+7 ас, Човић 2, Перпероглу 14, Давидовац 8, Лазић 2, Фаје 6, Добрић 5, Џенкинс, Симанић 9. Јовановић 16+7ск, Оџо 3, Ненадић.

Тренер Црвене звезде Милан Томић био је кратак:
Честитам Крки као прво, као друго, ми смо одиграли лоше у другом полувремену. Постоји доста проблема. Морају да се донесу неке одлуке да видимо шта ћемо даље – рекао је кратко на конференцији за медије тренер црвено-белих.

Кошаркаши Црвене звезде мтс у четвртак дочекују екипу Барселоне у утакмици 4.кола Евролиге у хали „Александар Николић“, док их у недељу очекује утакмица 4.кола АБА лиге против Мега Бемакса у Београду.

Претходни текстРукометашице продужиле победничку серију убедљивим тријумфом
Следећи текстМарин и Панков на хуманитарној вечери за помоћ Хелени