Црвено-бели отпутовали у Ново Место

84

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у Словенију где их у недељу од 18 часова очекује меч 3.кола АБА лиге против екипе Крке.

Меч се игра у дворани „Леон Штукељ“ и за црвено-беле долази после тешке утакмице у Тел Авиву против Макабија коју је шампион АБА лиге изгубио после продужетка.

Ово ће бити 23.дуел два клуба, Црвена звезда је до сада славила 17 пута, у последњем мечу у Новом Месту који је одигран у 14.колу на старту 2019.године, црвено-бели су славили 96:66.

Тренер Црвене звезде мтс Милан Томић:
Очекује нас утакмица са екипом која је у прошлом колу савладала Задар као гост и која је редован учесник регионалног такмичења. У овај меч улазе без притиска, са друге стране, ми након тешке утакмице у Тел Авиву смо морали брзо да се окренемо припреми ове утакмице, и то је ритам као што сам и раније говори који ће сада бити уобичајен у наредном периоду. У Новом месту морамо да одиграмо чврсто, без падова, сконцентрисано и да тако дођемо до бодова у гостујућој хали која је мала, али у којој атмосфера пуно значи играчима Крке – рекао је тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац:
Већина играча у актуелном саставу Црвене звезде је играла већ у Новом Месту у хали која је мала, али са одличном атмосфером и подршком за домаћу екипу када је пуна. Нисмо имали пуно времена да се припремимо за овај меч, али бићемо спремни и да се не понављамо, зна се шта је потребно да урадимо да дођемо до бодова – да одиграмо добру одбрану, да играмо агресивно, да контролишемо утакмицу, чиме би дошли до победе и у доброј атмосфери наставили даље, јер нас брзо након тога очекују нови изазови – рекао је Давидовац пред гостовање у Новом Месту и искористио прилику да позове све навијаче Црвене звезде којих у Словенији има много, да дођу и пруже подршку екипи на недељној утакмици.

Екипа Црвене звезде одмах након утакмице враћа се у Београд, а онда следе две утакмице у којима ће црвено-бели бити домаћини. Прво Барселони у четвртак у хали „Александар Николић“ а онда и екипи Меге у недељу у оквиру 4.кола АБА лиге.

Претходни текстЦрвена звезда у дербију надиграла Нови Пазар
Следећи текстЗвездаши већ прикупили 477.000 за Дечју клинику у Нишу