Нове победе наших талената

65

Сјајни су били наши бисери и остварили нове тријумфе у оквиру Омладинске, односно Кадетске лиге Србије. Изабраници Славољуба Ђорђевића су успели да на тешком гостовању савладају Вождовац (2:1), док су пулени Марка Неђића били убедљиви и са пет голова у мрежи испратили Бродарац (5:1).

Омладинска лига Србије: Вождовац – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Судија: Лазар Лукић. Стрелци: Бурмаз у 43. (из једанаестерца) и Радуловић у 88. минуту за Црвену звезду, а Торбица у 90. минуту за Вождовац. Жути картони: Одада (Црвена звезда), Бакић, Лаиновић (Вождовац). Црвени картон: Одада (Црвена звезда).

Вождовац: Братухин, Ивезић (од 66. Олуић), Мијаиловић (од 76. Вуковић), Бакић, Ђорђевић, Миловановић, Лаиновић, Влаховић, Стоисављевић, Радуловић (од 63. Пиргић), Тодоровић (од 73. Љајић).

Црвена звезда: Катић, Гачић, Благојевић, Матић (од 88. Миликић), Лукић, Писар, Бабић, Одада, Бурмаз (од 89. Новаковић), Пиплица (од 50. Пантовић), Радуловић.

Већ у 5. минуту меча су запретили наши таленти, када је Радуловић извео корнер, а Писар надскочио све у одбрани, међутим, ударац нашег дефанзивца је завршио тик поред стативе. Покушавали су наши фудбалери да нађу пут до мреже гола који чува Братухин, а најрасположенији у офанзиви био је Благојевић. Прво је у 27. минуту прошао по левој страни и одиграо повратну лопту за Бабића, међутим, правовремено је интервенисао голман домаћих, да би потом две минуте касније наш бек проиграо Радуловића чији ударац искоса са леве стране завршава преко гола. Расположени Радуловић је прошао по десној страни, Бакић га је непрописно зауставио, а судија Лукић је показао на белу тачку. Сигуран извођач био је капитен Бурмаз у 43. минуту меча.

Друго полувреме је почело на сличан начин на које је завршено прво, покушајем Радуловића из слободног ударца. И овог пута је намучио Братухина, али лопта није завршила у мрежи. Лукаво је покушао Пантовић у 70. минуту, истрчао је контру и приметио да је голман Вождовца превише излетео, што је нашег крилног нападача навело да га лобује, међутим, лопта је завршила преко гола.

Истакао се и Катић у 85. минуту када је феноменално интервенисао и парадом зауставио ударац Стоисављевића. Наши бисери су утакмицу завршили са играчем мање када је Одада искључен, али су упркос томе, изабраници Славољуба Ђорђевића успели да постигну погодак. Феноменално је Бурмаз упослио Радуловића који је изашао пред Братухина и елегантно послао лопту у мрежу у 88. минуту меча. Коначан резултат поставио је резервиста Торбица који је у 90. минуту постигао погодак за домаћи тим.

Кадетска лига Србије: Црвена звезда – Бродарац 5:1 (3:0)

Судија: Новак Новаковић. Стрелци: Лазетић у 1, 8. и 36, Станковић у 47. и Боровић у 76. минуту за Црвену звезду, а Јанковић у 78. за Бродарац. Жути картон: Радојевић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Ћопић, Лазић (од 77. Икановић), Радојевић, Крстић, Д. Петровић, Милетић, Ћурић, Станковић (од 76. Рамовић), Лазетић (од 63. Боровић), Бранковић (од 67. Б. Петровић), Н. Митуљикић (од 20. Ј. Митуљикић).

Бродарац: Тасић, Лекић, Маринковић (од 77. Басекић), Јевремовић, Мојсиловић, Пражић, Гријаковић (од 55. Јанковић), Рашљанин (од 37. Паић), Аврамовић (од 55. Ђорђевић), Стојановић, Зечевић (од 80. Ђапа).

Лопта је тек кренула са центра, а црвено-бели су дошли до предности. Већ у првом минуту сусрета Лазетић је добио сјајну лопту у простор од Бранковића, а нападачу рођеном 2004. године, није било тешко да рутински матира голмана и доведе наш тим у вођство. Поново је Лазетић био тај који крунише голом добру акцију наших кадета. Играо се 8. минут када су црвено-бели сјајно извели контру, Станковић је прошао по десном боку и са собом “повукао” неколико играча, потом центрирао на другу стативу, на којој је Лазетић неометано стајао и послао лопту у мрежу.

Могли су наши бисери у 16. минуту да постигну још један погодак. Покушавали су у истој акцији Бранковић, Ћурић и Митуљикић, све су то били ударци из казненог простора, али лопта није хтела у гол Бродарца. Лазетић је остварио хет-трик, а играо се тек 36. минут меча. Поново се сјајним кретањем “понудио” за пас Бранковића, мирно је прихватио лопту и на идентичан начин као на почетку меча матирао голмана Тасића.

Већ на старту другог полувремена, наши бисери постижу и четврти погодак. Играо се 47. минут када је Бранковић остварио трећу асистенцију. Центрирао је Радојевић, одбила се лопта до наше “десетке” који из прве одиграва пас ка Станковићу чији ударац завршава у голу Бродарца. Боровић је по уласку у игру унео доста живости, а упорност му се исплатила у 76. минуту када је Богдан Петровић сјајно прошао по левој страни и шутирао, лопта је погодила дефанзивце Бродарца и преварила Тасића, а наш нападач је био на правом месту и без проблема спровео лопту у мрежу. Гости су успели да постигну почасни погодак у 78. минуту, а стрелац је био Јанковић. Покушавали су изабраници Марка Неђића да постигну и шести погодак, али је резултат остао непромењен.

Претходни текстМилојевић: Навијачи направите сјајну атмосферу
Следећи текстРукометашице сигурне на старту Купа Србије