Јуниори сјајном игром освојили турнир у Израелу

48

Јуниорска селекција КК Црвене звезде мтс освојила је изузетно квалитетан интернационани турнир „У18 Тел Авив“ пошто је у финалу у четвртак поподне савладала екипу Хапоела резултатом 89:78.

Финални меч обележио је капитен Никола Манојловић који је уз 27 поена имао чак 13 скокова и 6 асистенција. Пратили су га Филип Анђушић са 15 поена и 7 скокова и Никола Благојевић који је убацио 14 поена.

Финални меч који је само крунисао сјајан турнир за црвено-беле које је са клупе предводио тренер Слободан Клипа решен је средином треће деонице, када су црвено-бели од дефицита 57-60, великом серијом стижу до предности 72-62 и ту предност су успели бољом игром да одрже до краја.

Током три дана турнира Црвена звезда која је као клуб привукла велику пажњу у Израелу због одличног рада са млађим селекцијама, и која се на крају и представила у правом светлу, победила је екипу Локомотиве Кубан 109:55 првог дана, као и репрезентацију Израела до 16 година резултатом 87:57. Другог дана такође лако, побеђена је екипа Макабија резултатом 74:50 у утакмици у којој је искочио Никола Благојевић са 19 поена.

Поред екипа Локомотиве Кубан, Макабија, Хапоела и младе селекције Израела, на турниру су учествовале и екипе Стела Азура, Албе и Хапоел Гилбое.

Коначно, на већ описана начин, у финалу је побеђен и Хапоел, чиме је заокружен сјајан турнир за црвено-беле који се у петак враћају у Београд.

Црвена звезда је играла овај турнир у саставу: Гушић, Манојловић, Добрашиновић, Остојић, Бошњак, Димитријевић, Јоксимовић, Анђушић, Матески, Благојевић, Илић, Радосављевић. Тренер : Слободан Клипа.

Претходни текстАња Обрадовић вицешампионка света
Следећи текстЦрвено-бели пали после продужетка у Тел Авиву