Иза југа Маракане – Трећи у Термама Чатеж

190

Наше две најмлађе генерације претпетлића, дечаци рођени 2011. и 2012. године, заузели су треће место на турнирима у Термама Чатеж.

Дечаци рођени 2011. године које са клупе предводи Славиша Шуша завршили су трећи на турниру у Словенији, а у утакмици за „бронзу“ савладали су Динамо из Загреба после бољег извођења једанаестераца (4:2). Црвено-бели бисери су пружили сјајне партије, али им је недостајало више среће да у конкуренцији од 16 тимова из региона заузму прво место и тако понове остварен успех из Бања Луке, када су пре нешто мање од месец дана освојили трофеј.

Играчи које је Славиша Шуша повео на турнир су: Богдан Јовановић, Стефан Стојковић, Михајло Банковић, Страхиња Радивојевић, Лазар Јевтић, Алекса Митић, Никола Зељковић, Ђорђе Икић, Новак Прибановић, Немања Ђунисијевић и Страхиња Поповић.

Задовољни смо нашим учешћем на турниру, јер нам резултат није приоритет, већ развој дечака. Хтели смо да одиграмо што више утакмица са квалитетним екипама и да видимо где смо у односу на тимове из региона. Посебно бих издвојио меч против Динама из Загреба где су моји играчи били феноменални и апсолутно надиграли једну од најбољих екипа на турниру. Ово је било сјајно искуство за све нас, наставићемо да радимо вредно и да се припремамо за нове изазове који нас очекују – рекао је Шуша.

Изабраници Ивана Гајића, фудбалери рођени 2012. године су такође заузели треће место на једном од најпрестижнијих регионалних турнира који се организује у Термама Чатеж. Након што су претходне седмице освојили турнир у Темишвару, овог пута су били трећепласирани, савладавши НК Бубамару резултатом 2:0 у утакмици за треће место, а дечаци који су носили црвено-бели дрес у Словенији су: Угљеша Боровчанин, Стефан Нешковић, Василије Ристић, Филип Дујковић, Стефан Мрковић, Михајло Бјелић, Урош Брзак, Лука Радошевић, Душан Живановић, Коста Павловић, Реља Ћук и Вук Видојевић.

Мислим да смо могли и више да покажемо, али хтели смо да испробамо неке нове дечаке, а није нам у прилог ишло ни то што су голови били другачијих димензија у односу на оне на које смо навикли. Ипак, похвалио бих моје играче на сјајном понашању и на томе што су на прави начин представљали Црвену Звезду. Настављамо са селекцијом у овом годишту и окрећемо се припреми за турнир који ће бити почетком новембра у Добоју – истакао је Гајић.

Претходни текстЦрвено-бели на Меморијалу „Стеван Пишта Громиловић“
Следећи текстНови сајт КК Црвена звезда