Црвено-бели гостују у Тел Авиву

76

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у среду у Тел Авив где их у четвртак увече очекује меч 3.кола Евролиге против Макабија.

Црвено-беле у дворани „Менора Мивтачим“ у Тел Авиву очекује реконструсан тим Макабија, појачан именима попут Отела Хантера, старог познаника Нејта Волтерса и велике израелске звезде и НБА играча Омрија Каспија. Макаби је стартовао са два тесна пораза од Химкија и Реала (обе утакмице играо као гост), Ипак екипа Црвене звезде, која ће наступити комплетна у Израелу (осим Огњена Кузмића) иде на победу у „врућој“ хали капацитета 12 хиљада места.

Макаби је сваке године у Евролиги, знате колико је тешко играти у тој хали, 12 хиљада навијача, тренер Сферопулос претходних дана је позивао њихове навијаче да направе добру атмосферу. Врло квалитетан тим са доста проверених имена из НБА и из Евролиге, ту је Вилбекин, играчи који могу и да креирају и да дају поене. Са друге стране, имају и своје мане у игри у оба правца, спремамо се за утакмицу у којој су фаворити, али ми не идемо да одиграмо тамо тек да се појавимо, већ да победимо – рекао је тренер Милан Томић и додао:

Два пораза која су забележили на старту као гости су сигурно мотив више, обе утакмице које су одиграли, одиграли су добро, то је понављам евролигашка екипа која има свој циљ да иде најмање у 8, можда и на Ф4 . Имају два пораза имају и велики притисак, али понављам, идемо да их изненадимо, да контролишемо 40 минута утакмицу. Перпероглу је имао мању повреду колена, тренирао је у уторак по први пут, и очекујем да буде све у реду – рекао је тренер црвено-белих.

Капитен Бранко Лазић:
Морамо да контролишемо ритам утакмице, да не дозвољавамо брзу игру и транзицију, на првом месту Вилбекин има највећа права,ако њега зауставимо урадили смо велики део посла, наравно ту су и сви остали врло квалитетни играчи, али помињем њега, јер је главни покретач екипе. Кренули су са два пораза, имаће велику жељу, изгубили су од Реала на лопту. Код куће желе да поправе утисак, и сигурно да ће желети да искористе домаћи терен. Не идемо тамо тек да се појавимо, већ да одиграмо са жељоми енергијом да победимо. Утакмицу у недељу смо архивирали истог тренутка, распоред и календар је такав, да смо се одмах окренули следећој утакмици, распоред ће бити све тежи – рекао је капитен Црвене звезде.

Лорензо Браун:
Чека нас тешка утакмица, њихова прва код куће, и морамо да је одиграмо са пуно енергије и концентрисани. Наш скор 1-1 је за сада ок, али ово је тек почетак, очекује нас још пуно изазова, има пуно утакмица, и не гледамо уназад само унапред, идемо једну по једну утакмицу. Ми смо нови тим, и даље учимо, привикавамо се једни на друге, на захтеве и идеје тренера. Дугаћка је сезона, и како буде одмицала бићемо све бољи и бољи – рекао је бек црвено-белих.

Утакмица Макаби Фокс – Црвена звезда мтс игра се у четвртак у стандардном термину од 20.05 часова када су домаће утакмице клуба из Тел Авива у питању.

Ово ће бити 9.међусобни меч два клуба,скор је за сада 4-4, црвено-бели су у дворани у Тел Авиву славили у јануару 2017.године резултатом 71:67.

Екипа се у петак враћа у Београд, а већ у у суботу у јутарњим часовима следи пут у Словенију на меч 3.кола АБА лиге.

Претходни текстДиректни преноси на Звезда Кидс каналу
Следећи текстПрипаднцима Војске Србије бесплатан улаз на Маракану