Андреи светска бронза у Маракешу

31

Андреа Стојадинов је наставила са врхунским резултату на међународној спортској сцени. Трофејна млада репрезентативка Србије и Звездина узданица окитила се бронзом на Светском првенству у Мароку.

Од Андрее Стојадинов Звездини навијачи су и овога пута с правом очекивали врхунски резултат. Минуле године са светске смотре одржане на Бахамима, вратила се са трећим местом. Ове сезоне остварила је континуитет и потврдила место у самом врху светске јуниорске џудо сцене у конкуренцији до 48 килограма.

Андреа је имала најбољи наступ до сада и заслужено је стигла до бронзане медаље -рекао је Немања Николић, тренер репрезентације Србије.

На путу трећег степеника победничког постоља Стојадинов је у првом колу победила Кинскињу Цицуи Ванг (ипон). У другом решење за српску репрезентативку није нашла ни Монголка Ојдочимед Бансасурен (вазари). Ни одлична Корејка Су Сонг Јон није имала одговор на расположену Андреу Стојадинов (ипон). Ипак у полуфиналу Јапанка Вакана Кога онемогућила је српску шампионку да уђе у борбу за злато.

Да јој се није десио пех у полуфиналу верујем да би била прва, али и овако смо задовољни, победити Јапанку за треће место је злата вредно – био је искрен Немања Николић.

У мечу за бронзано одличје Андреа Стојадинов била је боља од Јапанке Аико Ватанабе (ипон) чиме је освојила још једно светско одличје за богату ризницу Џудо савеза Србије.