Андреи светска бронза у Маракешу

77

Андреа Стојадинов је наставила са врхунским резултату на међународној спортској сцени. Трофејна млада репрезентативка Србије и Звездина узданица окитила се бронзом на Светском првенству у Мароку.

Од Андрее Стојадинов Звездини навијачи су и овога пута с правом очекивали врхунски резултат. Минуле године са светске смотре одржане на Бахамима, вратила се са трећим местом. Ове сезоне остварила је континуитет и потврдила место у самом врху светске јуниорске џудо сцене у конкуренцији до 48 килограма.

Андреа је имала најбољи наступ до сада и заслужено је стигла до бронзане медаље -рекао је Немања Николић, тренер репрезентације Србије.

На путу трећег степеника победничког постоља Стојадинов је у првом колу победила Кинскињу Цицуи Ванг (ипон). У другом решење за српску репрезентативку није нашла ни Монголка Ојдочимед Бансасурен (вазари). Ни одлична Корејка Су Сонг Јон није имала одговор на расположену Андреу Стојадинов (ипон). Ипак у полуфиналу Јапанка Вакана Кога онемогућила је српску шампионку да уђе у борбу за злато.

Да јој се није десио пех у полуфиналу верујем да би била прва, али и овако смо задовољни, победити Јапанку за треће место је злата вредно – био је искрен Немања Николић.

У мечу за бронзано одличје Андреа Стојадинов била је боља од Јапанке Аико Ватанабе (ипон) чиме је освојила још једно светско одличје за богату ризницу Џудо савеза Србије.

Претходни текстЗвезда увеличала стогодишњицу клуба из Неготина
Следећи текстПораз од Бероеа у „Баскет Ситију“