Црвена звезда – Железничар 24:22 (10:12)

155

Рукометаши Црвене звезде остварили су другу победу у Суперлиги након тријумфа над нишким Железничаром 24:22 (10:12) у оквиру 5. кола АРКУС лиге.

Узбудљива утакмица, лепо рукометно вече у „Шумицама“ крунисано је првом победом Радана Ровчанина на клупи Црвене звезде, а у дербију кола је могао да рачуна на Николу Лазића, који се враћа у екипу након повреде палца шутерске руке.

Црвено-бели су прекинули неугодан низ против Железничара и однели победу након четири везана пораза, прву после 14. фебруара 2016. (27:23).

Почетак меча као да је пресликао крај. Железничар је повео са три брза гола (0:3), Звезда изједначила а затим серијом од три гола дошла до 6:4 у 14. минуту. Тандем крила Рајичевић-Утвић се истакао у том периоду. Црвено-бели су имали минималну предност до 26. минута када су гости преокренули преко Вељка Станојевића (8:9), а два гола разлике донео је Немања Миловановић пред полувреме – 10:12.

Иван Хорват је са два гола донео Звезди изједначење на старту другог полувреме (12:12), а изданак Звездине школе Марко Милосављевић и бивши играч Црвене звезде Александар Павловић вратили „плус два“ Нишлијама, и у том периоду се играло у серијама од два гола, Звезда стизала, Железничар враћао предност, све до 42. минута када су после новог гола Станојевића момцу у плавим дресовима имали највећу предност, 15:18. Тако је било до 48. минута када је Павловић постигао гол за 18:21 и када се чинило да Железничар може из Београда да оде са бодовима. Захваљујући и голману Гемаљевићу, Звезда је добила на самопоуздању, потребну енергију и заиграла чврсту, фанатичну одбрану, да је деловало у тим тренуцима да ни водећи европски тимови не би могли да постигну гол. Серијом 7:0 у последњих 10 минута уз два гола Николе Лазића за оверу тријумфа Звезда је сломила Железничар и освојила битна два бода. Коначан резултат је поставио Павловић у последњем минуту, када је победник већ био познат, 24:22.

Играч утакмице је био Јанко Гемаљевић, голман Црвене звезде, по други пут у пет одиграних кола, а најефикаснији у редовима победника пивотмен Душан Андрејевић са пет голова. Пратили су га капитен Иван Рајичевић и Миљан Ерић са по 4, док су Иван Хорват и Никола Лазић три пута тресли мрежу.

Веома битна победа црвено-белих, веома битан тренутак за положен тест карактера пред 90. вечити рукометни дерби, који нас очекује у понедељак 21. октобра (18.00) на Бањици, уз директан пренос. За прекид још једног негативног низа резултата.

Црвена звезда – Железничар 24:22 (10:12)

Београд, дворана: „Шумице“. Гледалаца: 200. Судије: Марко Секулић и Владимир Јованчић (Панчево). Искључења: Црвена звезда 6, Железничар 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 3 (2), Железничар 5 (3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Јовановић, Хорват 3, Шапоњић, Гемаљевић, Мајес, Рајичевић 4 (2), Лазић 3, Јелић, Андрејевић 5, Туфегџић 3, Утвић 2 (1), Абрамовић, Ерић 4, Божовић, М.Николић. Тренер: Радан Ровчанин

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Матовић, Бојан Радивојевић, Миловановић 4, Ачковић, Станојевић 5, Петровић 1, Борис Радивојевић 2, Милосављевић 1, Стошић, А.Стојановић 3, Јевтић 2, Цветковић, Поткоњак, Д.Стојановић, Павловић 4 (2). Тренер: Ђорђе Теодоровић

Претходни текстЗвездине даме савладале Уб после пет сетова
Следећи текстПораз црвено-белих рукометашица на Црвеном крсту