Трепча – Црвена звезда 0:8 (0:2)

156

Црвена звезда је савладала Трепчу у оквиру шеснаестине финала Купа Србије, у утакмици која је накнадно одиграна у Старој Пазови (8:0). Феноменалну партију пружио је Вељко Симић који је постигао чак четири поготка на данашњем сусрету.

Владан Милојевић је за куп утакмицу против Трепче прекомандовао петорицу омладинаца у први тим. То су дефанзивац Александар Лукић, везисти Алекса Матић и Милош Пантовић, као и нападачи Борисав Бурмаз и Илија Бабић. Пред почетак утакмице, представници клубова разменили су пригодне поклоне.

Црвена звезда је већ у трећем минуту дошла до предности. Прошао је Јевтовић по десној страни и упутио центаршут за Симића који се сјајно кретао и са неколико метара прецизним ударцем матирао Милентијевића. Пробао је Вукановић да у деветом минуту удвостручи предност, након што је прихватио лопту коју му је наменио Ван Ла Пара, али је његов покушај успео да заустави голман Трепче. Већ у следећем нападу је покушао Томане да на атрактиван начин постигне погодак, али је његов ударац “маказицама” био изблокиран. Приметно је било да је наш тим изашао на терен у формацији са два најистуренија нападача, Вукановићем и Томанеом, док су по боковима деловали Ван Ла Пара и Симић.

Феноменалну прилику имао је Симић у 25. минуту меча када је Вулић сјајним пасом надмудрио читаву одбрану Трепче, али ударац стрелца првог поготка успева да заустави голман клуба из Косовске Митровице. Два минута касније покушао је и Вукановић након комбинације са Томанеом, али је погодио стативу. Играо се 28. минут када је Жандер проиграо Симића по левој страни, голман Милентијевић је излетео, а наш везиста га обишао и постигао свој други погодак на мечу. Лукав покушај Жандера у 34. минуту када је упутио нешто између шута и центаршута, чиме је изненадио чувара мреже Трепче који је врховима прстију пребацио лопту преко пречке. Милентијевића је на муке ставио и Јованчић у самој завршници првог дела игре, када је након неколико феноменалних потеза на средини упутио ударац са дистанце који завршава тик изнад гола.

Хет-трик Вељка Симића за 49 минута меча. Прошао је Ван Ла Пара по десној страни, пронашао најрасположенијег фудбалера нашег тима који је био на правом месту, снажно шутирао и постигао свој трећи погодак на мечу. Већ у наредном минуту, први гол у црвено-белом дресу постигао је Раџив Ван Ла Пара. Симић је опробао ударац са дистанце, а лопта се одбила до Холанђанина коме није било тешко да са неколико метара пошаље лопту у празну мрежу.

Пети погодак дело је Алексе Вукановића који је у 54. минуту остао сам у казненом простору и центаршут Жандера главом послао у гол. Незаустављив је Симић који у 61. минуту постиже свој четврти погодак на данашњем сусрету. Сјајно се кретао по левој страни, прихватио дугачак пас Панкова и спољним делом копачке снажно шутирао у гол Милентијевића. Феноменално су изабраници Владана Милојевића ушли у друго полувреме и за само 15 минута игре постигли чак четири гола.

Прилику да дебитује у сениорском тиму Црвене звезде добио је нападач Борисав Бурмаз који је заменио Алексу Вукановића у 70. минуту меча. Седми погодак на мечу постигао је Вулић из слободног ударца, када је упутио ефектан ударац са нешто више од двадесет метара у рашље Милентијевићевог гола. Деби на данашњем сусрету забележио је и Милош Пантовић, први фудбалер рођен 2002. године који је заиграо за сениорски тим Црвене звезде.Тачку на меч ставио је Томане када је након центаршута Вулића постигао погодак у 86. минуту сусрета.

Трепча – Црвена звезда 0:8 (0:2)

Судија: Новак Симовић. Стадион: Спортски центар Фудбалског савеза Србије, Стара Пазова. Гледалаца: 400. Стрелци: Симић у 3, 28, 49. и 61, Ван Ла Пара у 50, Вукановић у 54, Вулић у 78. и Томане у 86. минуту. Жути картон: Радојевић (Трепча).

Трепча: Милентијевић, Томић, Илић, Пантовић, Лалић (од 57. Танасковић), Пронек, Радуновић, Милошевић, Шобат (од 46. Идризовић), Радојевић (од 61. Трајковић), Михајловић.

Црвена звезда: Поповић, Јевтовић, Панков, Бабић, Жандер, Јованчић, Вулић, Симић (од 80. Пантовић), Вукановић (од 70. Бурмаз), Ван Ла Пара (од 57. Ван Ла Пара), Томане.

Претходни текстИза југа Маракане – Црвена звезда са Новог Зеланда
Следећи текстСимић: Први пут сам четвороструки стрелац