Томић: Наша предност? Навијачи

63

Тренер КК Црвена звезда мтс Милан Томић говорио је на конференцији за медије уочи утакмице 2. кола Евролиге у којој ће црвено-бели угостити Фенербахче.

У четвртак од 19 часова КК Црвена звезда мтс започеће прву евролигашку утакмицу на домаћем терену. У ’’Штарк арену’’ стиже Фенербахче, један од фаворита за највиши пласман у најелитнијем европском такмичењу. Подршка која је у много наврата била значајан фактор у великим победама црвено-белих, неће изостати ни у четвртак, а менаџмент клуба са Малог Калемегдана побринуће се да то буде још један незабораван спектакл за све посетиоце.

Црвена звезда се вратила на највећу сцену, а своја очекивања пре премијере у ’’Штарк арени’’ изнео је тренер Милан Томић:

У четвртак играмо против једног од најбољих евролигашких тимова, а то је Фенербахче. Освојили су Евролигу, играли на више Фајнал форова, а сигурно је да имају циљ да опет освоје ово такмичење. Довели су Де Колоа, једног од најбољих бекова у Евролиги, а ту је и Слукас који спада у категорију најбољих европских бекова. Даћемо све од себе. Прошле године смо имали феноменалну сезону, освојили АБА лигу што је и био циљ да бисмо се нашли поново у Евролиги – рекао је Томић, а потом додао:

Можда су у Евролиги богатији тимови, са већим буџетима, али оно што ми имамо је Арена са 18.000 навијача, а то не може да се пореди ни са једним буџетом. Даћемо све од себе, а оно што ја тражим је концентрација свих 40 минута јер је то једини начин да се супротставимо екипама у Евролиги – истакао је стратег Црвене звезде.

Уследила се новинарска питања, а прво је била жеља представника медија за додатном анализом наредног ривала:

Њихов начин игре је сличан као прошлих година, ту је Жељко Обрадовић који је ту дуго. Имају Де Колоа, Слукаса… Не знамо да ли ће играти њихова два најбоља центра, али они умеју да грају и са Вилијамсом често на петици, Калинић је исто тако често на четворци, понекад се пење и на позицију пет. Морамо да одиграмо добро и са њиховом ниском петорком – рекао је Томић, а затим додао:

Свака екипа има слабости. Не постоји тим који не може да се победи. Не бих о њиховим манама превише, имају их, а покушаћемо да их искористимо – рекао је стратег црвено-белих који је затим поново говорио о амбијенту највеће српске дворане:

У Арени сам имао прилику једном да будем гост са Олимпијакосом, било је 20.000 људи и то је било нешто што и даље памтим и никада нећу заборавити. Позивам навијаче да дођу и сутра у што већем броју и да нам буду шести играч на терену – рекао је Томић.

Томић је говорио и о статусу Огњена Кузмића…

Почео је да тренира са екипом и то све иде на боље. Не могу да вам кажем тачно када ће то бити, али биће ускоро – рекао је Томић.

Претходни текстБодримо Црвену звезду фер и спортски
Следећи текстПораз у Краљеву