Спартак – Црвена звезда 28:25 (12:13)

88

Рукометаши Црвене звезде поражени су у 4. колу АРКУС лиге у Суботици од екипе Спартак Војпут 28:25 (12:13) и забележили трећи пораз у сезони.

На клупи Црвене звезде је дебитовао Радан Ровчанин, а Звезда је и на овом мечу наступала без Николе Лазића и дуже одсутног Николе Николића.

Добро су отворили меч црвено-бели, серијом од четири гола преко Богдана Утвића стигли до три гола плуса, коју је домаћи тим успео да анулира пре половине првог периода игре (4:4). Јанко Гемаљевић је у неколико наврата сачувао мрежу Црвене звезде, али много техничких грешака у игри, уз промашени седмерац црвено-белих је дало шансу Спартаку да се одбрани до финиша. Гледали смо игру гол за гол, да би Шапоњић погодио за предност Звезде на крају првих 30 минута (12:13), која је могла да буде и већа, али није Матија Николић искористио последњи напад.

У другом полувремену Спартак је брзо стигао до „плус 2“, а затим и да дуплира предност на четири гола разлике преко Шукића у 48.минуту (23:19). Звезда је покушавала да се приближи како би у финишу сусрета имала прилику да стигне барем до бода, али увукла се и нервоза у игру екипе Радана Ровчанина што је резултовало поразом. Душан Андрејевић и Иван Рајичевић су поставили коначних 28:25.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде били су Утвић, Матија Николић и Рајичевић са по 5 голова. По 3 су постигли Хорват и Шапоњић, а по 2 Андрејевић и Ерић.

Црвена звезда у наредном колу дочекује Железничар у „Шумицама“.

Спартак – Црвена звезда 28:25 (12:13)

Суботица, хала: ХС „Дудова шума“. Гледалаца: 600. Судије: Иван Мандић и Немања Ковачић (Нови Сад). Искључења: Спартак 12, Црвена звезда 16 минута. Седмерци: Спартак 2 (2), Црвена звезда 4 (6).

СПАРТАК: Пилиповић 5 (2), Папеш Богосављев, Ж.Пеић Тукуљац 2, Ј.Пеић Тукуљац, Колунџић 1, Милисављевић, Ољача 4, Спремо, Којадиновић 3, Пјевалица, Шукић 9, Ђуровић, Каран 4, Н.Илић, А.Илић, Арђелан. Тренер: Славиша Лаковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Јовановић, Хорват 3, М.Лазић, Шапоњић 3, Гемаљевић, Мајес, Рајичевић 5 (2), Јелић, Андрејевић 2, Туфегџић, Утвић 5, Абрамовић, Ерић 2, Божовић, М.Николић 5. Тренер: Радан Ровчанин

Претходни текстВојводина поново боља од Звездиних одбојкаша
Следећи текстПораз Звезде на старту ЖКЛС