Звезда сигурна на премијери нове сезоне

78

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк оствариле су победу на старту нове сезоне WABA лиге над екипом ЖКК РМУ Бановићи 74-59 (17-12, 20-17, 20-18, 17-12).

Изабранице Драгана Вуковића успешно су стартовале у новој сезони. На премијери регионалног такмичења подмлађена екипа Црвене звезде је била сигурна против представника БиХ. Црвено-беле су од првог минута биле у вођству, и само једном препустиле гошћама предност, и потпуно заслужено стигле до тријумфа.

Јако лепа ствар се догодила на самом крају меча. Уз Машу Јанковић и Нађу Недељков, за Црвену звезду је дебитовала са 15 година Дуња Зечевић која је постала члан Црвене звезде на кампу „Буди и ти Звездица“.

Драган Вуковић је на старту нове сезоне на паркет послао петорку Ђокић, Катанић, Мишељић, Јанковић и Бојовић, која је серијом 6-0 отворила утакмицу. Маша Јанковић је већ у уводним минутима утакмице показала део свог раскошног талента и показала да ће се одлично уклопити у подмлађени тим Црвене звезде. Прва четвртина је протекла у знаку Иване Катанић и Маше Јанковић, која је забележила чак 4 блокаде у првих 10 минута игре. Звезда је имала константну предност, гошће су серијом 6-0 стигле до „минус 2“ (12-10), али је Ивана Катанић прво тројком одбила налет, да би креирала напад за Марту Вуловић и њене једине поене пре звука сирене, 17-12.

Серијом 7-2 екипа из Бановића је први и једини пут након преокрета стила до предности (19-20), али тада на сцену ступа Николина Деурић. Тројка, дефанзивни скок, затим поени са пенала, још једна тројка, и асистенција за Машу Јанковић која је натерала тренера гостију на тајм-аут, 28-22. Велику енергију је унела у екипу Деурићева, која је у оба правца помогла својој екипи, Маша Јанковић је била сигурна у нападу, а када је у питању организација и креација, непогрешива је капитен Ивана Катанић, нова асистенција, Милица Бојовић веома сигурна пре сирене за 37-29 на полувремену.

Покушавала је екипа Бановића да се врати у меч, Звезда одбијала сваки налет и преко Милине Мишељић са пенала стигла и до прве двоцифрене предности, (41-31). Алексус Гилберт је била заслужна за серију своје екипе 9-0 (41-40), али су поново Маша Јанковић и Нина Деурић, на асистенције Иване Катанић, псоле тајм-аута обезбедили Звезди сигурну предност (46-40).  Милица Бојовић је наставила серију до 9-0, а Ђурђина Ђокић тројком донела и +15 (55-42). Узвратила је Вранчић за 55-45 пред улазак у последњих 10 минута.

Није било осцилација у последњем кварталу, Звезда је чувала стечену предност коју је претворила у прву победу, Ивана Катанић је поенима донела максималних +18 (72-54), а коначан резултат на одушевљење публике постигла дебитант, 15-шња Дуња Зечевић, која је члан кадетске и јуниорске селекције, а потекла из кампа „Буди и ти Звездица“. Прелеп завршетак прве утакмице у сезони.

Најефикаснија је била Маша Јанковић, сјајан деби – 17 поена, 9 скокова, Милица Бојовић је убацила 16. По 11 кошева су постигле Николина Деурић (7ск) и Ђурђина Ђокић, док је капитен Ивана Катанић једну асистенцију била далеко од трипл-дабл учинка, 10п 12ск 9ас!

Звезда у наредном колу WABA лиге гостује у Краљеву, а у суботу почиње и нова сезона ЖКЛС.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Чубра, Мишељић 3 (3ск 3ас), Деурић 11 (7ск 3ас), Ђокић 11 (5ас), Вуловић 2, Недељков (5ск), Катанић 10 (12ск 9ас 2укл), Дешић, Бојовић 16 (4ск 2ас), Тешић 2, Зечевић 2, Јанковић 17 (9ск 4ас 4блк). Тренер: Драган Вуковић.

Претходни текстСа Напретком у недељу у 16 сати
Следећи текстЦрвена звезда – Панатинаикос, сви сусрети