Звезда помогла Дечјој клиници у Тиршовој

55

ФК Црвена звезда се труди да увек помогне онима којима је то најпотребније и на примеру покаже да морамо у сваком тренутку да мислимо и на друге. Наш клуб је друштвену одговорност показао донацијом у опреми Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој у вредности од 100.000 евра.

Представници Црвене звезде, председник Светозар Мијаиловић, генерални директор Звездан Терзић, спортски директор Митар Мркела, тренер Владан Милојевић, као и фудбалери Марко Марин, Немања Милуновић, Милош Дегенек и Милан Борјан били су гости Универзитетске дечје клинике Тиршова. Угостили су их директор болнице Синиша Дучић и министар здравља Златибор Лончар. Потписан је уговор о донорству, којим је наш клуб донирао бронхоскоп, апарат за дијагностику плућних болести, као и најсавременијих додатака за цитоскоп који служи за лечење болести урогениталног тракта и лапараскоп који за лапаропске операције код беба, већ тогом првог месеца живота.

Директор Универзитетске дечје клинике у Тиршовој Синиша Дучић истакао је важност донације за установу.

Хвала Црвеној звезди на значајном поклону у медицинској опреми, који је дошао у правом тренутку. Имамо одличну сарадњу са Министарством здравља. Лако је радити уз помоћ министарства и овако лепе сарадње са Звездом. Још једном им се искрено се захваљујем – рекао је Дучић.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић истакао је да је Црвеној звезди задовољство да помогне најмлађима.

Сви знамо колико је Тиршова важна установа за лечење деце и колико се медицинско особље сваког дана труди да помогне најмлађима да победе у њиховим најважнијим утакмицама. Некад је од пресудног значаја да им у тим утакмицама на располагању стоји најквалитетнија опрема. Зато смо сматрали нашом обавезом, сада када је Звезда финансијски стабилан клуб, да упутимо ову донацију. У разговору са министром Лончаром лоцирана је потреба и врло брзо је Црвена звезда купила апарате. Драго нам је ако ћемо им овом донацијом помоћи у њиховој хуманој мисији. Даће Бог да Звезда још дуго буде овако успешна и да можемо сваке године да дајемо онима којима је најпотребније и да нам деца буду здрава. Још једном бих поручио малишанима и њиховим родитељима, Звезда кроз своју историју, као и данас наши играчи, под вођством тренера Милојевића, никад није ушла у утакмицу, а да није веровала у најбољи исход. Свима им шаљем жеље за брзим оздрављењем и да што пре дођу на Маракану или на неки други стадион, да подрже своје љубимце – предочио је Терзић.

Министар здравља Златибор Лончар такође није крио захвалност ФК Црвена звезда.

Јунацима, фудбалерима који су данас овде, као и вашим саиграчима, желим пре свега да се захвалим на резултатима и огромној радости коју приређују нама који волимо спорт и желимо успехе српском спорту. Хвала Звезди, људима из клуба, на донацији. Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић се сам јавио и питао шта може да учине за наш здравствени систем. Увек сун ам деца приоритет, трудимо се да набавиму сву најновију опрему, како бисмо могли да спроводимо све интервенције које су заступљене у савременој медицини. Није било дилеме, лако смо се договорили коме ће ићи донација. Хвала вам што сте се сетили деце која нису имала среће, задесило их је то што јесте, али није крај, и ви ћете им помоћи да оздраве, да и они касније почну да се баве спортом и буду навијачи.

Министар здравља Златибор Лончар похвалио је Звездине навијаче.

Хвала и вама и вашим навијачима на акцијама добровољног давања крви које организују. На тај начин директно спашавају животе. Битно је и што се на тај начин промовише донорство, ви сте међу првима схватили важност акције добровољног давања крви и прикључили јој се – закључио је Лончар.

Након потписивања уговора о сарадњи експедиција је обишла и малишане смештене у болници. Ни најмлађи нису крили емоције и радост због посете Црвене звезде.

Срећан сам што смо успели данас да посетимо децу, као и због овог лепог геста нашег клуба. Знамо шта Црвена звезда чини, ово је феноменалан гест. У данашње време хуманост је неопходна. По изразима лица деце видело се колико су деца срећна и колико им значи посета наших фудбалера, а то је и најбитније. Ово је нешто мало што смо могли да учинимо, али за ову децу је много. Могу да обећам да на овоме нећемо стати. Ја као тренер ис ам клуб заједно ћемо се трудити да организујемо што више оваквих акција. Надам се да ћемо успети да помажемо у будућности и деци и одраслима – поручио је Милојевић.

Фудбалери Црвене звезде Марин, Милуновић, Дегенек и Борјан истакли су да се надају да ће оваквих акција бити што више.

Битна и лепа акција Црвене звезде, драго нам је што смо донели мало позитивне енергије деци и измамили им осмех на лице. Ово је велика ствар од стране Црвене звезде, жеља да помогне деци, јер су они наша будућност. Цела наша екипа жели им што бржи опоравак – сложни су црвено-бели фудбалери.

Претходни текстИза југа Маракане – Први у Рашки и у Косовској Митровици
Следећи текстРадан Ровчанин нови тренер РК Црвена звезда