Гобељић: Даћемо свој максимум

73

Фудбалер Црвене звезде, Марко Гобељић изнео је очекивања пред утакмицу другог кола Лиге шампиона против Олимпијакоса. Дефанзивац нашег тима сигуран је да ће екипа пружити свој максимум на мечу против грчког великана и покушати да дође до првих бодова у најелитнијем европском такмичењу ове сезоне.

Радујемо се новој утакмици у Лиги шампиона. Очекује нас добар противник, који игра сјајан фудбал и нема пораз у такмичарској утакмици од марта. На нама је да се припремимо што боље и покажемо да смо заслужили место у Лиги шампиона. Уверен сам да нас очекује сјајна атмосфера на мечу због односа који гаје навијачи оба клуба – рекао је Гобељић.

Гобељић је добио позив за репрезнтацију, што је показатељ да његове игре у црвено-белом дресу нису прошле незапажено.

Велика ми је част што носим дрес репрезентације. Читав живот сам маштао о томе. Међутим, моје мисли су тренутно усмерене само на утакмицу против Олимпијакоса. Потпуно сам фокусиран и концентрисан као и цео тим.

Према мишљењу нашег универзалца, братски односи између навијача два клуба неће представљати препреку да играчи одиграју меч на највишем нивоу.

Потребно је да се максимално концентришемо на сусрет са Олимпијакосом и пружимо квалитетну партију. Новина за нас је пријатељски однос на трибинама и верујем да ће то помоћи и једној и другој екипи, али наш задатак је да дамо све од себе и упишемо прву победу у Лиги шампиона.

Гобељић наводи да је екипа анализирала утакмицу против Бајерна и упозорава да се падови концентрације не смеју понављати у наредним мечевима.

Научили смо из грешака у Минхену, јер на таквом нивоу пропусти морају да се сведу на минимум. Дешава се да дође до пада концентације који није толико видљив у нашој лиги, али противници на великим мечевима знају то да искористе, као што се десило у мом случају. Данас и сутра ћемо имати финалну анализу меча и тада ћемо утврдити од којих играча прети највећа опасност – закључио је Марко Гобељић.

Претходни текстМилојевић: Концентрисано на Олимпијакос
Следећи текстЕвролига представља – КК Црвена звезда мтс